Webondersteund taalleren in de tweede graad bso

O.-L.-Vrouw Visitatie van Mariakerke werd uitgeroepen tot 'ICT-school van het jaar'. De school kreeg deze onderscheiding voor de duidelijke visie en de wijze waarop alle leerlingen, vanaf het eerste tot en met het laatste jaar van het secundair onderwijs, ICT gebruiken in alle vakken.

Het OpenLeerCentrum en het BZL-lokaal zijn de plaatsen bij uitstek waar dit gebeurt. Elektronische leeromgevingen zoals 'Elov' (algemeen) en 'The Language Focus' (talen) ondersteunen de zelfstandigheidsbevorderende didactiek. Het gebruik van deze leeromgevingen in de taalvakken wordt duidelijk gemaakt aan de hand van een uitgewerkt voorbeeld voor het vak Frans in de tweede graad bso. De leerhonger van de leerlingen wordt aangewakkerd, doordat zij zelfstandig kunnen werken in een multifunctionele leeromgeving. Zij krijgen vrije en verplichte opdrachten en kunnen zo werken op hun eigen tempo. Op die manier wordt gezorgd voor voldoende differentiatie.

De heer Alain Janssens en mevrouw Annelies Fordeyn van de Visitatie Mariakerke stellen hier het open leercentrum als onderdeel van een krachtige leeromgeving voor.

De school heeft een ruime schoolbibliotheek met sterke nadruk op het gebruik van digitale informatiebronnen en audiovisuele media. 

De leerlingen kunnen er in een gezellige ruimte op een rustige manier zelfstandig werken.

Na het afronden van elk dossier testen de leerlingen hun kennis met kruiswoordraadsels, multiple-choicevragen en invuloefeningen. 

Rein Bousard
Directie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
secundair 1e graad b
bso 2e, 3e, 4e graad
EngelsNederlandsFrans
Info
Artikel
Bijgewerkt: 09-12-2008
Categorie
Informatie - Bespreking
Trefwoorden
bzlcomputerondersteund taallerenleren lerenopen leercentrumtweede graad bsowebondersteund taallerentalen