Krachtig coachen in professionele ondersteuning: Navormingstraject TOP-CO


Ondersteuners hebben sinds september 2017 de opdracht leerkrachten in het gewoon onderwijs te begeleiden bij de ondersteuning van leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften. Een nieuwe groep onderwijsprofessionals betrad het onderwijslandschap en bracht logischerwijze een heel intens veranderingsproces op gang. In het tweejarig nascholingstraject TOP-CO werd ingezet op dit veranderingsproces met oog op duurzame en gelijkwaardige samenwerking tussen professionals in de ondersteuning van leerkrachten en leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften.

Tijdens dit coachingstraject kwamen volgende vragen naar boven: Hoe kunnen wij als
procesbegeleider die vernieuwing, die veranderingsprocessen krachtig maken? Hoe kunnen we ondersteuners optimaal in hun kracht zetten en ondersteunen in zo’n onduidelijk landschap? Hoe kunnen we onszelf krachtig coachen in het opbouwen van een lerend netwerk dat duurzaam is? Wat werkt?

Tijdens dit professionaliseringsinitiatief kwamen we uit bij een aantal essentiële bouwstenen om een professionaliseringstraject duurzaam en krachtig op te zetten. Deze vind je terug in het artikel.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Leerkracht

Ontdek ook