30. WordClassifier in de lessen Engels : Digitale leermiddelen secundair

Verantwoording
Bij het maken van oefeningen op Engelse woordenschat is het niet altijd duidelijk welke woorden uit een tekst tot welke categorie behoren.

WordClassifier is een programma dat de leraar Engels helpt woorden te selecteren op basis van hun voorkomen in een wetenschappelijk opgestelde frequentielijst van Engelse woorden.

Materiaalfiche
Het programma is freeware en werd ontwikkeld door het VVKSO (Jacques Denies, Karel van Rompaey, Gilbert Deketelaere, Marc Hoefkens) en Michaël Goethals (KULeuven).

Het programma werkt heel eenvoudig: men kopieert gelijk welke Engelse tekst in het initiële tekstvak en start de classificatie.

De woorden uit de tekst worden volgens moeilijkheidsgraad in 5 sluizen (ranges) geplaatst. Eén sluis krijgt de naam “buiten categorie”.

Hoe minder woorden in ranges 3-4 en 5, hoe meer de woorden tot de basiswoordenschat van het Engels behoren, en hoe eenvoudiger de tekst is.

Wil men oefeningen maken met een of ander auteursprogramma (Hot Potatoes, Zarb, Clic, Crosswordcompiler, ...) dan kan de leerkracht door de rangkeuze de moeilijkheidsgraad van het pakket woorden bepalen.

Rein Bousard
Directie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e graad
Engels
Info
Artikel
Bijgewerkt: 28-06-2011
Categorie
ICT-tip
Trefwoorden
digitale leermiddelenictmenuictmenusokruiswoordraadselleermiddelensomoeilijkheidsgraadrangetekstvocabularywoordenschatWordClassifiertalen