DreamSpark : Gratis software voor leerlingen en studenten

Toegevoegd door Laurence Verriest op 14.04.2009
Artikel

Via een downloadplatform stelt Microsoft zijn ontwikkel- en ontwerpsoftware gratis ter beschikking van studenten in het hoger onderwijs en scholieren in de 2de en 3de graad van het secundair onderwijs.

Om gebruik te maken van DreamSpark moet een contactpersoon (leerkracht, administratief personeel, directielid, ...) in een middelbare school zich registreren op de website en toegangscodes aanvragen. Per keer kunnen maximum 200 codes aangevraagd worden. Via een fax met het officiële briefhoofd van de instelling moet de contactpersoon bewijzen dat hij/zij wel degelijk recht heeft op het gebruik van het DreamSpark platform. De contactpersoon binnen de school is verantwoordelijk voor het verdelen van de codes onder de geïnteresseerde scholieren (1 code per scholier).

Om toegang te krijgen tot het downloadplatform moet de scholier inloggen met een Live Id account (kan gratis aangemaakt worden) en de verkregen code invullen. Met de Live Id account kan de scholier of student dan gedurende 1 jaar inloggen op het platform en gratis software downloaden. Het jaar nadien moet dezelfde procedure gevolgd worden om opnieuw toegang te krijgen voor 1 jaar.

Er zijn ook gratis e-trainingen beschikbaar rond Windows en webontwikkeling, het beheren van databanken, Windows Client en Server.

Hieronder vind je een handleiding waarmee de administrator van de school aan de slag kan.


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
ASO 2e, 3e graad
KSO 2e, 3e graad
TSO 2e, 3e graad
Informatica
Lerarenopleiding
Categorie
Informatie - Bespreking
Trefwoorden
DreamSparkexpressiongame studiogratisGratis softwareleerlingenontwerpsoftwareontwikkelsoftwarerobotics developer studioserversoftwareSQLstudentenvirtual pcvisual studiowindows serverMicrosoft