22. Wirisonline als computer algebra software : Digitale leermiddelen secundair

Verantwoording
Een digitale leeromgeving voor wiskunde combineert de mogelijkheden van tekstverwerking met de wiskundige capaciteiten van een computer algebra systeem voor het maken van grafische voorstellingen en symbolisch rekenwerk. Het aanwenden van zo’n CAS (computeralgebra software) als didactisch hulpmiddel biedt in het wiskundeonderwijs een potentieel voor onderwijsvernieuwing. In het verleden was er vooral aandacht voor manuele rekenvaardigheden. Door het routinerekenwerk in een aantal gevallen uit te besteden aan een computer algebra systeem kan de verhouding tussen doetijd en denktijd in de wiskundeles er anders gaan uitzien. Visuele ondersteuning van begrippen kan het inzicht in begrippen en het bedenken van een geschikte oplossingsmethode versterken. ICT biedt ook nieuwe impulsen voor explorerende opdrachten en collaboratief leren.

Materiaalfiche
Wirisonline wordt sinds 1998 ontwikkeld aan de Polytechnische Universiteit van Catalonië. 

Wirisonline is een innoverende web-based applicatie voor de integratie van ICT in de wiskundeles waarmee alle onderdelen van de wiskunde in het secundair onderwijs kunnen behandeld worden: algebra, analyse, goniometrie, meetkunde. De basisbeginselen van programmeren kunnen eveneens met Wirisonline worden aangebracht.

De gebruikers moeten geen software downloaden of installeren omdat alle berekeningen via een centrale server gebeuren.

Leerkrachten kunnen via het web interactieve lesvoorbereidingen maken, e-learning lesmateriaal voor wiskunde ontwikkelen en dit publiceren.

De interface van het programma is Nederlandstalig en erg gebruiksvriendelijk.

Rein Bousard
Directie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
aso 2e, 3e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e graad
FysicaWiskunde
Info
Artikel
Bijgewerkt: 27-04-2009
Categorie
ICT-tip
Trefwoorden
computer algebra softwaredigitale leermiddelendigitale leeromgevingeloictmenuictmenusointeractiefleermiddelensoWirisonline