2. Links voor Nederlands : Digitale leermiddelen secundair

Verantwoording
Wil men leerlingen informatie laten opzoeken dan moet het aanbod minimaal aan volgende kwaliteitseisen voldoen: het moet actueel zijn, waardevol, aangepast aan de leerlingen en het moet aansluiten bij de leerinhouden en eindtermen. Bovendien moet het informatieaanbod overzichtelijk zijn. Dit gestructureerde en kwaliteitsvolle aanbod kan geboden worden via een (eigen) portaalsite.

Materiaalfiche
Deze verzameling links is ontstaan rond 1996 maar wordt voortdurend geactualiseerd. De oudste lestips dateren van rond 2000. Redacteur is Kris Van Rhode (Sint-Jozefinstituut, Kontich).

Het belangrijkste onderdeel van de site rond het schoolvak Nederlands zijn links voor Nederlands, taal en literatuur en het schoolvak Nederlands. Daarnaast zijn er ICT-tips voor zelfstudie; hier vind je tips voor het zoeken van informatie op het internet of in het Open Leercentrum SJI. Ook zijn er enkele andere GVR-pagina’s te vinden.
Jo Hoornaert
Leerkracht

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
aso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e graad
Nederlands
Info
Artikel
Bijgewerkt: 27-11-2012
Categorie
ICT-tip
Trefwoorden
digitale leermiddelenictmenuictmenusoleermiddelensolestipslinksLinks voor NederlandsliteratuurOLCsecundairzelfstudietalen