ICdeeTjes : Leuke ideeën gebaseerd op de ICT-eindtermen

Foto Toegevoegd door Patrick Keysabyl op 17.05.2009
Artikel

Men heeft me gevraagd of ik niet bereid ben om tweewekelijks een tip te schrijven hoe ICT kan gebruikt worden in de klas. Ik wil dit met plezier doen met als onderwerp ICdeeTjes.

Om deze reeks ICdeeTjes te beginnen, wil ik graag eerst mezelf kort voorstellen. Ik ben Patrick Keysabyl, onderwijzer op maandag in De Ark, op dinsdag zorg- en ICT-coördinator in dezelfde school en de andere dagen van de week ICT-co in drie andere scholen. Op vrijdag ben ik coördinerende ICT-coördinator voor mijn scholengroep.  

Ik ben daarnaast de bezieler van Triangel vzw en ben onlangs met een nieuw initiatief gestart: Kijk & Begrijp dat d.m.v. video's de computer toegankelijker wil maken. Zoals je merkt, ben ik een computerjunkie en dit vanaf 1981 toen ik mijn eerste computer zelf gebouwd heb, het duurste toestel dat ik ooit heb gehad. 

Mijn eerste ICdeeTje is om de jaarplanning van mijn school eens te bekijken, zo krijg je onmiddellijk een goed beeld van wat ik met mijn zesde leerjaar allemaal doe. Ik geef je trouwens ook de raad om alles online te zetten wat je doet, zo kunnen de leerlingen thuis ook de sites bezoeken die ze in school bekeken hebben.

Ook de portaalsite (http://arkorum.net) van mijn scholengemeenschap waar ik beheerder van ben, bevat veel leuke ideeën.


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
Kleuter 3, 4, 5 jaar
Lager 1e, 2e, 3e graad
ICT
Categorie
ICT-tip
Trefwoorden
ICdeeTjesICTICT-eindtermenICT-jaarplanjaarplanningKijk & BegrijpTriangel