18. Gereedschap om eigen puzzels te ontwerpen : ICT Springplank Kleuters

Foto Toegevoegd door Lies Van Laere op 27.05.2009
Artikel

Soms wil de leerkracht eigen beeldmateriaal omvormen tot een fraaie puzzel. Zo kan de leerinhoud gecontextualiseerd worden of aangepast aan de noden van de kinderen. Meer of minder stukjes kan voor sommige kinderen al een verschil maken. Voor die verschillende doelen zijn meerdere gratis programma’s beschikbaar.

Jigsaw Puzzle Lite
Jigsaw Puzzle Lite bevat een bibliotheek met plaatjes rond bepaalde thema's. Daarnaast kan je eigen puzzels aanmaken. Er kunnen ook extra reeksen plaatjes aangekocht worden.

Puzzle Wizard
Met Puzzle Wizard maak je je eigen puzzel. Die wordt in een uitvoerbaar bestand weggeschreven (bv. MyPuzzle.exe). De tool is van oorsprong Italiaans; een Engelse interface is ook beschikbaar.

Puz-Mat
In Puz-Mat stel je eerst je eigen puzzel samen, die je opslaat in een bibliotheek. Van daaruit kies je de puzzels die de kinderen oplossen.

Puzzelmaker
Maak van je eigen prenten en digitale foto's een puzzel: importeer het beeldmateriaal (.jpg, .gif, .bmp,…) en kies in hoeveel stukjes je het beeld wil versnijden. Afprinten, verknippen met de schaar en klaar! 


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
Kleuter 3, 4, 5 jaar
Niet vakgebonden
Categorie
ICT-tip
Trefwoorden
GereedschapICTictmenuictmenukleuterictspringplankkleuterpuzzelpuzzel ontwerpenpuzzelen