Web 2.0 : Onlinepresentaties


Bron

Iedereen kent Microsoft PowerPoint om presentaties te maken. Maar er zijn ondertussen ook heel wat toepassingen om online je presentaties te maken en ook te delen. Je hebt enkel een computer nodig met een internetconnectie. Je krijgt van op elke computer toegang tot je presentaties. Je kan samen werken aan presentaties en je kan ze met elkaar delen.

Hieronder een opsomming van enkele van die online toepassingen.

Google Presentations
Naast de tekstverwerker en spreadsheet heeft Google Docs nu ook Google Presentations. Noem het gerust een (gratis) onlineversie van PowerPoint.

Je kan samenwerken een een presentatie (delen) en publiceren op het internet. Biedt dit geen leuke mogelijkheden voor je klas?

Prezi
Prezi is een gratis presentatietool, maar niet te vergelijken met PowerPoint en dergelijke. Je maakt eigenlijk een groot schema, waarna je gaat inzoomen op delen ervan.Het ziet er enorm 'cool' uit en dat is het ook. Je kan je presentatie online delen, maar ook downloaden om offline te gebruiken.
Een voorbeeldje: http://prezi.com/45881/view

Sliderocket
Dit is een knappe tool waamee je onlinepresentaties kan maken, online en offline kan delen en dynamische data (zoals video) kan toevoegen. Het ziet er zeer professioneel uit en levert prachtige presentaties af.

Slideshare
Op deze site kan je PowerPoint en OpenOffice presentaties bekijken en delen. De presentaties worden via Flashplayers getoond. Die presentaties kunnen dan geplaatst worden op andere websites.

Zoho-show
Dit is een web-based presentatietool om presentaties te maken, aan te passen, te publiceren en te tonen. Je kan ook je bestaande presentaties importeren.

Peter Van Gils
ICT-coördinator, Ander

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
niet niveaugebonden
Niet vakgebonden
Info
Artikel
Bijgewerkt: 14-10-2010
Categorie
ICT-tip
Trefwoorden
Google DocsGoogle Presentationsonline presentatiePowerPointpresentatiePreziSliderocketSlidesharetechniekweb2.0ZohoZoho-show