Tijdshulpmiddelen : Tijd meten en beheren

Personen met een cognitieve handicap hebben meer dan anderen nood aan een concretere vorm van 'tijdverduidelijking'. Begrippen als straks, vanmiddag, later, zijn voor hen niet duidelijk genoeg. Voor velen onder hen is tijd beheren een belangrijke stap naar zelfstandigheid. Om hen te helpen hun tijd te beheren, bestaan er verschillende hulpmiddelen.

Een zandloper en een kookwekker zijn courante producten. De Clip Clock, de Kleurenklok of het Gripopdetijdhorloge, het Kwartierklokje II, het Beeldhorloge, de Wim Wekker, de Time Timer en de Synopte zijn speciaal voor personen met cognitieve handicap ontwikkeld.

Je vindt de volledige tekst op www.koc.be of in de bijgevoegde pdf.

Meer informatie over de auteur van het artikel:
KOC-keuzewijzers geven beknopte omschrijvingen, tips en richtlijnen die nuttig zijn bij de keuze van de meest geschikte hulpmiddelen en aanpassingen.
De keuzewijzers zijn beschikbaar op www.koc.be
Een beschrijving van een hulpmiddel of een aanpassing in deze tekst wil niet zeggen dat het hulpmiddel of de aanpassing terugbetaald wordt door het VAPH. Informatie over terugbetaling door het VAPH kunt u vinden op de website van het VAPH.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan