Internetten... een feest!

Het internet mag geen kloof slaan tussen de generaties, maar moet hen net samenbrengen, Daarom hebben we dit Veilig Internet Gezinspakket voor u ontwikkeld. Het pakket is bedoeld voor gezinnen met kinderen tussen 6 en 12 jaar. Het is samengesteld door Insafe, een Europees netwerk dat de verschillende, door de Europese Commissie gefinancierde, initiatieven rond veilig internet, die plaatsvinden in alle Europese lidstaten, ondersteunt. Saferinternet.be is de naam van het Belgische project. Alle verdere info vindt op de gelijk- namige site. Dit Gezinspakket kwam in ons land tot stand met de steun van Telenet.

Spelen in de speeltuin of op straat kan gevaarlijk zijn als je niet oplet en/of de regels niet kent. Dat is ook zo als je het internet of mobiele technologieën gebruikt. Je moet dus voorzichtig zijn. En er op een slimme en veilige manier mee (leren) omspringen.

Gebruik dit nieuwe pakket om uw kinderen te leren om veilig en efficiënt gebruik te maken van het internet. Het bevat ruim vijftig veiligheidstips en oefeningen waarmee uw kinderen op een leuke, plezierige en niet-bedreigende manier kunnen kennismaken met een veilig internet.

De pdf met de brochure voor kinderen en de brochure voor ouders vind je in bijlage.

Deze bijdrage vind je terug op de CD-ROM bij het boek "ICT zonder beperkingen" en werd met toestemming op KlasCement en leerzorgsite geplaatst.
Het boek is te downloaden als pdf op de website van het departement onderwijs. Daar kan je de publicatie, inclusief de cd-rom ook gratis bestellen.

Over de auteur:

Titel: Veilig internet Gezinspakket • Tot stand gebracht door Insafe/Liberty Global-UPC in 2008 Prefix: 9789078209 • Id 51950 • ISBN-NUMMER: 9789078209607 • EAN : 9789078209607
Copyright: dit werk valt onder de Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Unported Licentie. Bezoek om deze licentie te lezen: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0

Bram Faems
School/onderwijs

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
niet niveaugebonden
Niet vakgebonden
Info
Artikel
Gepubliceerd: 28-10-2009
Onderwijsbehoefte
Algemeen
Categorie
Informatie - Bespreking
Trefwoorden
cybercrimeict zonder beperkingenInternetten ... een feestnetetiquetteonlinespamveiligveilig computergebruikveilig internetvirussenleerzorgveilig online