MENS 70 : Groene chemie

Groene Chemie
Duurzame, mens- en milieuvriendelijke chemische processen

Je kent zeker mensen die menen dat de chemie een bedreiging vormt voor onze toekomst. Ze vrezen dat de massa producten die de chemische industrie produceert op termijn schadelijk zijn voor al wat leeft op deze planeet.
Misschien ken je er ook die dankbaarheid betonen tegenover de chemici die hun leven aangenamer gemaakt hebben of zelfs hun leven gered hebben met de uitvinding van een of ander geneesmiddel.

Zoals aan alle aspecten van onze samenleving zijn er aan sommige toepassingen van de wetenschap in het algemeen ook minder positieve kanten. De chemie zoals we die nu kennen is een relatief jonge wetenschap en in de loop van haar evolutie zijn een aantal klemtonen ervan verschoven. In dit dossier wordt kort geschetst hoe de belangstelling voor de wisselwerking tussen chemie en milieu is gegroeid en waar we nu staan op dit gebied.

MENS (Milieu Educatie Natuur en Samenleving) is een driemaandelijks populairwetenschappelijk tijdschrift. Eén van de voornaamste doelstellingen is het betrachten van juiste, onafhankelijke en objectieve wetenschappelijke informatie te verspreiden naar een jong en breed publiek. MENS wil jongeren stimuleren om actief, creatief en communicatief te leren omgaan met wetenschap, maar het wil ook volwassenen bewust maken van de actuele problemen van de huidige samenleving. Het tijdschrift heeft talrijke aanknopingspunten met  de basisprincipes en eindtermen van milieu-en gezondheidseducatie in het onderwijs.

Kaat Vervoort
Andere functie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
aso 3e graad
bso 3e, 4e graad
kso 3e graad
tso 3e, 4e graad
BiologieChemieFysicaLand- en tuinbouwPAV - MAVO - GASV - ASPV
lerarenopleiding
volwassenenonderwijs
privésector
Info
Artikel
Bijgewerkt: 08-01-2010
Categorie
Informatie - Bespreking
Trefwoorden
chemieecologiegroene chemiemensMENS 70milieueducatie