Barbie: Filmbespreking


De pagina vraagt de leerlingen om stil te staan bij man/vrouw stereotypen en brengt (eventueel) herinneringen naar boven aan hun eigen Barbiepoppen-tijd. Sommige leerlingen hebben de film gezien en kunnen er over vertellen.

De ervaring leert dat leerlingen (meisjes) aangeven dat zij vroeger 'gewoon speelden' met Barbiepoppen, en dat zij daar verder ook niet bij nadachten.

Dat is precies wat er in de film ook gebeurt: het is de volwassen mama van een puberende dochter, die bij het terugvinden van haar pop, begint te mijmeren over haar dromen van toen - en de idee dat zij geen goede moeder is voor haar puberende dochter.

Die donkere gedachten raken via haar ontwerpen en een geopende portal in Barbies Wereld binnen en veroorzaken daar een storing, die dan weer verholpen moet worden.

De pagina geeft een 10-tal kernuitspraken van verschillende personages en daarbij telkens een vraag ter discussie of om te beantwoorden.

De resulterende gesprekken zullen gaan over de invloed die de pop heeft (gehad) op de perceptie van jongen kinderen en hun houding tegenover stereotiepe gender-rollen en -beelden.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Leerkracht

Ontdek ook