Het talenbeleid in 11 Europese landen : CIDREE

‘Doen ze dat elders ook zo?’ Wie zich dat – denkend aan het talenbeleid in Vlaanderen – weleens afvraagt, kan een antwoord vinden in het jaarboek (2009) van CIDREE Many Voices – Language Policy and Practice in Europe. CIDREE is de afkorting van Consortium of Institutions for Development and Research in Education in Europe.

Je vindt er ook een gedegen artikel over Vlaanderen: over de uitdagingen van scholen in de bestaande multiculturele context in België, over de aandacht voor het Nederlands, over het ERK en de eindtermen, CLIL, het stimuleren van moderne vreemde talen … en over de toekomst. Het artikel vermeldt ook de Vlaamse talensite als een stimulans voor interactie, innovatie en samenwerking op verschillende niveaus.

Naast Vlaanderen komen ook Frankrijk, Nederland, Schotland, Zwitserland, Zweden, Engeland, Oostenrijk, Ierland, Spanje, en Kroatië aan bod. Het boek is gratis te downloaden op de site van CIDREE en je kunt er ook een papieren versie bestellen.

Bea Claeys
Andere functie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 1e, 2e, 3e, 4e, 5e, 6e leerjaar
secundair 1e graad a en b
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
lerarenopleiding
Niet vakgebonden
Info
Artikel
Bijgewerkt: 02-03-2010
Nummer: 20039
Categorie
Informatie - Bespreking
Trefwoorden
beleidbuitenlandCIDREEEuropese landenmulticultureelonderwijsbeleidoverheidtaalonderwijstalenbeleidtalenonderwijsVlaanderentalen

Ontdek ook