Van Nature Uit : Vernieuwd lesmateriaal voor natuurwetenschappen

Van Nature Uit is de meest gebruikte methode voor het vak natuurwetenschappen in de eerste graad van de B-stroom. De reeks sluit volledig aan bij het nieuwe leerplan en besteedt ruime aandacht aan vakoverschrijdende doelen.

Van Nature Uit laat de leerlingen zelf op ontdekking gaan in de eigen omgeving en stimuleert hun interesse door opdrachten en proeven. Het lesverloop, de te verwerken leerstof en een aantal inoefenopdrachten zijn gebundeld in één leerwerkboek.

Van Nature Uit brengt voor elk onderdeel de belangrijkste items samen in het rubriekje ‘onthoud’. Nieuwsgierige leerlingen blijven gemotiveerd door de tekstjes ‘voor wie meer wil weten’. Op het einde van elk hoofdstuk volgt een algemene synthese en zeer concrete herhalingsvragen.

ICT-integratie: Van Nature Uit biedt ook digitale opdrachten aan. Dit geeft absoluut een extra dimensie aan de methode: visualisering en afwisseling in verwerkingsmateriaal.

Van Nature Uit biedt een leerwerkboek in vierkleurendruk aan voor de leerlingen en voor de leerkrachten een enorm uitgebreide handleiding met ontwikkelingsdoelen, jaarplan, oplossingen, PowerPoint-presentaties, verzameling van toetsvragen (geordend per deel), illustraties (digitaal beschikbaar), extra oefeningen, hoekenwerk, didactische tips, spellen …

Nieuw leerplan
In 2006 werd een peiling gehouden naar het biologieonderwijs in de eerste graad. Daaruit kwamen enkele pijnpunten naar voor bv. het lezen en interpreteren van tabellen en grafieken, de waarnemings- en onderzoeksvaardigheden, … Dit resulteerde in nieuwe eindtermen voor biologie (nu ook natuurwetenschappen) in de A-stroom en nieuwe ontwikkelingsdoelen voor natuurwetenschappen in de B-stroom. De aangepaste leerplannen die daaruit voortvloeiden gaan in voege vanaf 1 september 2010.

Van Nature Uit stelt u gerust en biedt u aangepast lesmateriaal aan dat trouw blijft aan het gekende succesvolle concept maar aangepast werd waar nodig en daarenboven sterk uitgebreid werd in ondersteuning voor u als leerkracht.

Uitgeverij Plantyn
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
secundair 1e graad b
BiologieFysica
ander
Natuurwetenschappen
Info
Artikel
Bijgewerkt: 29-03-2012
Nummer: 21893
Categorie
Informatie - Bespreking
Trefwoorden
eindtermenleerboekleerplan biologiemilieueducatienatuurwetenschappenVan Nature Uit