Natuurlijk! : Natuurwetenschappen voor GO!

Biologie wordt natuurwetenschappen

Vanaf september 2010 doet het vak natuurwetenschappen zijn intrede in de eerste graad van het secundair onderwijs. Daarom stellen wij u met trots onze reeks Natuurlijk! voor.
Natuurlijk! is volledig conform de nieuwe eindtermen en doelstellingen natuurwetenschappen zoals verwerkt in het leerplan voor het gemeenschapsonderwijs!

Nieuwe methode met vertrouwde elementen
Natuurlijk! is de opvolger van onze succesvolle biologie-methode Kijk het leeft! enerzijds en Pulsar voor fysica anderzijds. Het beste uit deze methodes bleef bewaard, maar werd aangepast en upto- date gebracht volgens het nieuwe leerplan. Natuurlijk! bestaat uit een rijk geïllustreerd leerwerkboek waarin theorie en oefeningen handig vervat zitten. Bovendien biedt Natuurlijk! een brede waaier van interactieve oefeningen voor de leerlingen aan op www.knooppunt.net.

Met Natuurlijk! 1 Wetenschappelijk Werk biedt Natuurlijk! een apart leerwerkboek aan voor Wetenschappelijk Werk.
Natuurlijk! 1 Wetenschappelijk Werk is een leerwerkboek dat het leerplan wetenschappelijk werk natuurwetenschappen voor het eerste gemeenschappelijke leerjaar GO! volgt.
De leerstof wetenschappelijk werk is een praktische aanvulling op de leerstof natuurwetenschappen. Er wordt zo veel mogelijk verwezen naar toepassingen uit het dagelijkse leven.
De onderwerpen zijn zo gekozen dat de leerlingen spelenderwijs met natuurwetenschappelijke verschijnselen leren omgaan. Ze moeten deze dan volgens een wetenschappelijke methode leren bestuderen.
In dit eerste deel krijgen de jonge leerlingen hulp bij het schrijven van verslagen van de uitgevoerde proeven.
Het is vooral de bedoeling dat ze een zo breed mogelijke waaier van werkmethoden, onderzoeksmethoden en meettechnieken leren gebruiken.
Uiteraard is er ook aandacht voor de veiligheidsregels bij het experimenteren.

Uitgebreide leerkrachtenservice
Naast boeiend en leerlingvriendelijk, is Natuurlijk! ook gericht op het gebruiksgemak van de leerkracht. De bijbehorende handleiding is compleet met onder meer oplossingen, toetsen, presentaties, illustraties en een jaarplan.
Bovendien is de Natuurlijk!-methode verrijkt met bordboeken waarmee u uw leerlingen op een eigentijdse manier uitdaagt en motiveert. U vindt er extra fotomateriaal, video’s, animaties, links en nog veel meer. U kan bovendien eigen digitaal lesmateriaal toevoegen en bewaren.

Uitgeverij Plantyn
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
secundair 1e graad a
BiologieFysica
ander
natuurwetenschappen
Info
Artikel
Bijgewerkt: 29-03-2012
Categorie
Informatie - Bespreking
Trefwoorden
biologieGO!leerboekmethodeNatuurlijk!natuurwetenschappenPlantyn