Communicatie- of spraakondersteuning op de iPod of iPad : Proloquo2Go

Voor mensen met spraak- of communicatieproblemen (mensen met autisme spectrum stoornis, syndroom van down, motorische problemen ...) kan een draagbaar toestel om de communicatie te ondersteunen een hele hulp zijn.

Assistiveware maakte een programma dat van elke iPod Touch, iPhone of iPad een draagbaar communicatiehulpmiddel maakt. Eens je het programma heb geïnstalleerd via Aplle's iTunes Appstore op je toestel, kan je de app starten. Je krijgt een homescreen met de meest voorkomende pictogrammen te zien. Als je een pictogram aan klikt, wordt de bijhorende boodschap verklankt.

Op deze manier kan je zinnen vormen, woorden spellen, zinnen opslaan, ... 

De filmpjes op deze pagina geven een compleet overzicht van de functies.

Het programma is niet goedkoop en vraagt uiteraard dat je al in het bezit bent van een iPod Touch, iPad of iPhone. Vergeet ook niet dat je voor gebruik met een iPod Touch een draagbaar luidsprekertje nodig zal hebben om het geluid hoorbaar te maken, aangezien dit toestel tot op heden geen ingebouwde luidspreker heeft.

Voor wie echter al een iPod Touch, iPhone of iPad heeft is de prijs lager dan de aanschaf van een extra toestel. Het is bovendien ook bijzonder draagbaar.

Opgelet: de tekst en onder de iconen en de werking van het programma is momenteel nog enkel in het Engels.

Bram Faems
School/onderwijs

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan