Talensite bundelt krachten met andere websites

De talensite en een aantal andere websites met leermiddelen Nederlands hebben besloten de krachten te bundelen. In de nabije toekomst zullen de partners op zoek gaan naar mogelijke vormen van samenwerking en ondersteuning. Op die manier kunnen ze beter op elkaar aansluiten, een grotere naamsbekendheid en een beter bereik krijgen, en technologische en kwalitatieve vooruitgang boeken.

Het gaat om de volgende websites uit Vlaanderen en Nederland:

www.2BDutch.nl: Biedt video’s aan met ondertiteling in het Nederlands en verscheidene andere talen om taal en cultuur beter te leren kennen.

www.taalblad.be: Is een webkrant met actuele teksten waarbij Franse en Engelse vertalingen van moeilijke woorden worden gegeven. De site bevat ook een beetje luistermateriaal, grammaticale tips en oefeningen.

www.delathoogvoortalen.be (onderdeel van www.klascement.net): KlasCement is een uitwisselingsplatform waar materiaal voor docenten wordt verzameld en gedeeld, waaronder ook syllabi en interactieve oefeningen voor Nederlands als vreemde taal.

www.taalthuis.com: Biedt een basiscursus Nederlands aan, samen met een forum en chat. Het is een site waar gebruikers (docenten en studenten) elkaar kunnen helpen.

De samenwerking kwam tot stand onder impuls van het Taaluniecentrum Nederlands als Vreemde Taal.

Ondanks de verschillende aanpak zijn de websites uitgegroeid tot hoogwaardige, gestructureerde projecten, die hoge kwaliteitsnormen hanteren en die maandelijks vele tienduizenden bezoekers verwelkomen.

De partners zijn ervan overtuigd dat ze elkaar kunnen versterken. Uit de samenwerking kunnen eventueel  nieuwe diensten en producten ontstaan, die het gemeenschappelijke doel dienen:  wereldwijd het Nederlands promoten en iedereen ondersteunen die de taal wil leren.

Bea Claeys
Andere functie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 1e, 2e, 3e, 4e, 5e, 6e leerjaar
secundair 1e graad a en b
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
hbo5
lerarenopleiding
hogeschool
universiteit
basiseducatie
secundair volwassenenonderwijs
Niet vakgebonden
Info
Artikel
Gepubliceerd: 01-07-2010
Categorie
Informatie - Bespreking
Trefwoorden
anderstalig NT2KlasCementNVTtaaluniecentrumtalensitetalen