Jump naar werk : Didactisch pakket over overgang naar beroepsleven


Bron

Met het project Jump naar werk wil Tracé Brussel samen met zeven externe partners (ACTIRIS, Werkwinkels Brussel, ABVV, ACV, ACLVB, UNIZO en Beci) jongeren uit het laatste jaar secundair onderwijs voorbereiden op hun overgang naar het beroepsleven. Jump naar werk laat leerlingen stil staan bij de verschillende Brusselse arbeidsmarktactoren en bij hun toekomstige rol als werknemer of zelfstandige.

Voor het nieuwe schooljaar werd een didactisch pakket ontwikkeld. Het pakket is opgebouwd aan de hand van het vormingsprogramma Jump naar werk. Dit programma bestaat uit vijf workshops van telkens een halve dag, die doorgaan op een locatie buiten de school. Deelnemende scholen ontvangen gratis een didactisch pakket.

Het didactisch pakket bestaat uit vijf modules, gelinkt aan de vijf workshops. Deze modules dienen als aanvulling op de workshops en bevatten een voorbereiding en nawerking met een aantal oefeningen. Het pakket bevat ook infofiches van de instanties die de leerlingen doorheen het traject bezoeken en een lijst met links naar nuttige websites, interessant uitgewerkt didactisch materiaal en belangrijke diensten die de leerlingen zouden moeten kennen. Aan de hand van al deze informatie kunnen leerkrachten, aangepast aan de specifieke noden van hun leerlingen, de workshops voorbereiden en desnoods extra lessen uitwerken. Op die manier beschikken ze over een goede uitgangsbasis om hun leerlingen te ondersteunen bij hun eerste stappen naar de arbeidsmarkt.

Geïnteresseerd? Neem dan contact op via mail of surf naar jumpnaarwerk.be.

Hanne Cools
Ander

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan