Project gezonde voeding

Wil jij je steentje bijdragen om de jongeren op een leuke manier gezonde eetgewoonten bij te brengen? Dan is Een lekkere mondvol! vast en zeker een hapklare brok!

De jeugd is te dik!?

Uit allerlei studies en enquêtes in verband met gezondheid en voeding blijkt dat het aantal kinderen dat lijdt aan zwaarlijvigheid  de jongste twintig jaar verdubbeld is. Vaak worden zulke kinderen later zwaarlijvige volwassenen. Ze lopen meer risico op hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk en bepaalde kankers. Maar… terwijl de één te veel en te ongezond eet, lijnt de ander. Door het ideaalbeeld dat de media propageren, zijn heel wat jongeren overdreven met hun gewicht en hun figuur bezig. Ze zijn bezeten door de weegschaal.

Weten de jongeren waar ze in de fout gaan?

Het werkboekje Een lekkere mondvol! kan hen helpen om hun eigen eetpatroon te evalueren.

Aan de hand van wetenswaardigheden, tips, productinformatie, bespreking van de actieve voedingsdriehoek, recepten… ontdekken de kinderen wat gezonde, gevarieerde en evenwichtige voeding inhoudt én dat gevarieerde en gezonde voeding ook lekker is. 

En natuurlijk is het zelf uitwerken van de aangeboden recepten de ideale gelegenheid om te ervaren dat eten niet alleen de honger stilt, maar ook een gezellige, sociale activiteit kan zijn.

‘Door al op jonge leeftijd gezond te eten, kun je allerlei ernstige ziekten zoals diabetes (suikerziekte), hart- en vaatziekten, obesitas (zwaarlijvigheid)... vermijden. Je wordt er fitter door en krijgt ontzettend veel energie. In dit leuke boekje kom je alles te weten over gezonde voeding. Dus... dompel je onder in de wereld van de gezonde voeding.’

Wendy Van Ooteghem - diëtiste-voedingsdeskundige

Marino Pollet
Organisatie, firma, vzw

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 5e, 6e leerjaar
Mens en maatschappij
secundair 1e graad b
buso
Levensbeschouwing (erkende godsdienst, zedenleer)BiologiePAV - MAVO - GASV - ASPVLichaamszorg - PersonenzorgVoeding
Info
Artikel
Bijgewerkt: 14-09-2010
Categorie
Informatie - Bespreking
Trefwoorden
actieve voedingsdriehoekbmibrooddooseetgewoonteeetpatroonetengezondgezonde voedingprojectvoeding

Ontdek ook