MENS 77 : Mariene biodiversiteit

In het Noord-Atlantische zeegebied zwemt vandaag 95 procent minder kabeljauw, heek, schelvis en bot rond dan pakweg tien jaar geleden. Krijgen we straks zeeën zonder vis? De biodiversiteit in onze zeeën en oceanen staat centraal in het 77ste nummer van tijdschrift MENS!
Maak ook kennis met algen van amper een micrometer tot een stevige 50 meter groot. Ontdek de waarde van fytoplankton. Reken uit hoeveel mensen ten dode opgeschreven zijn als je weet dat vis de belangrijkste eiwitbron is voor één op de vijf aardbewoners. En vooral: laat je overdonderden door de rijkdom van het leven in het water.

MENS (Milieu Educatie Natuur en Samenleving) is een driemaandelijks populair-wetenschappelijk tijdschrift. Eén van de voornaamste doelstellingen is het betrachten van juiste, onafhankelijke en objectieve wetenschappelijke informatie te verspreiden naar een jong en breed publiek. MENS wil jongeren stimuleren om actief, creatief en communicatief te leren omgaan met wetenschap, maar het wil ook volwassenen bewust maken van de actuele problemen van de huidige samenleving. Het tijdschrift heeft talrijke aanknopingspunten met  de basisprincipes en eindtermen van milieu-en gezondheidseducatie in het onderwijs. 

Kaat Vervoort
Andere functie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
aso 3e graad
bso 3e graad
kso 3e graad
tso 3e graad
AardrijkskundeBiologieNatuurwetenschappen
volwassenenonderwijs
Info
Artikel
Bijgewerkt: 18-10-2010
Categorie
Informatie - Bespreking
Trefwoorden
biodiversiteiteducatiefauna en florafytoplanktonmarienmariene biodiversiteitMENS 77milieumilieueducatienatuurplanktonsamenlevingviszee

Ontdek ook