Stadsklassen Leuven 2011

Tussen 24 januari en 4 februari 2011 zakken 17 klassen (uit de derde graad basisonderwijs) of 361 leerlingen en hun leerkrachten naar Leuven af voor de derde editie van Stadsklassen.

Via 6 verschillende workshops, een banket en een fakkeltocht ontdekken en ervaren ze Leuven ten tijde van de middeleeuwen.

Met deze actieve erfgoedtweedaagse bieden het  stadsarchief, Museum M en de erfgoedcel een cultureel alternatief op de bos-, zee-, of sneeuwklassen.

De leerlingen leren op een interactieve manier de stad kennen: ze leren historische bronnen lezen in het stadsarchief en leren al doende de stad, haar geschiedenis en organisatiestructuur kennen.

Tijdens Stadsklassen dienen de leerlingen ook een moord op te lossen. Aan het begin van de tweedaagse krijgen ze een filmpje te zien, waarin uiteindelijk de jonkvrouw wordt vermoord. Wie is de dader? Bij elke workshop wordt een tip vrijgegeven en aan het einde van Stadsklassen krijgen ze in deel 2 van het filmpje, de enige echte waarheid te zien.

Wil je de belevenissen van de kinderen meevolgen? Kijk dan regelmatig op de blog www.stadsklassenleuven.be. Daar worden dagelijks foto’s en reacties gepost, van 24 januari t.e.m. 4 februari 2011.

Erfgoedcel Leuven
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 5e, 6e leerjaar
Muzische vormingSociale vaardighedenMens en maatschappij
Info
Artikel
Gepubliceerd: 14-01-2011
Categorie
Informatie - Bespreking
Trefwoorden
belevingerfgoedinteractiefLeuvenstadsklasstadsklassenstadsspeltweedaagseworkshop