MENS 79 : Bijenzaken aan ons hoofd

De lente deed haar intrede. We genieten van de eerste terrasjes, bloesems, sprieten en knoppen. Misschien doken er zelfs al wat ergerlijke beestjes op bij een picknick? Met deze editie van MENS nodigen we je uit om even stil te staan bij de jaarlijkse omwenteling naar een fleurig en geurig seizoen. Of beter: bij een klein radertje dat er een cruciale rol in speelt: de bij.
De bij speelt een niet te onderschatten rol in onze voedselvoorziening. Haal de bij weg en het assortiment op ons bord zie je zo wegsmelten.  Ze zijn je aandacht dus dubbel en dik waard. We hopen dan ook dat deze MENS je kan overtuigen dat bijen allesbehalve 'gewoontjes' zijn.
Misschien dat je na het lezen van dit nummer toch even nadenkt voor je bloemetjes plukt of mept naar een vliegende bezoeker van je zoete boterham.

MENS (Milieu Educatie Natuur en Samenleving) is een driemaandelijks populairwetenschappelijk tijdschrift. Eén van de voornaamste doelstellingen is het betrachten van juiste, onafhankelijke en objectieve wetenschappelijke informatie te verspreiden naar een jong en breed publiek. MENS wil jongeren stimuleren om actief, creatief en communicatief te leren omgaan met wetenschap, maar het wil ook volwassenen bewust maken van de actuele problemen van de huidige samenleving. Het tijdschrift heeft talrijke aanknopingspunten met  de basisprincipes en eindtermen van milieu-en gezondheidseducatie in het onderwijs.

Bio-MENS vzw
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
aso 3e graad
bso 3e graad
kso 3e graad
tso 3e graad
BiologieLand- en tuinbouwVoedingNatuurwetenschappen
volwassenenonderwijs
Info
Artikel
Gepubliceerd: 26-04-2011
Categorie
Informatie - Bespreking
Trefwoorden
bestuivenbijbijenzakenbijenziekteeducatiefauna en florahoningimkerinsectlenteMENS 79milieumilieueducatienatuursamenlevingvoedselvoorziening