Sp@ce, eTwinning is out there

Samenvatting

Sp@ce richt zich naar alle klassen van de kleuterschool, maar kan ook geïntegreerd worden in het lesprogramma van het eerste leerjaar. Het is een eTwinningproject waarbij er op een eenvoudige manier aan virtuele uitwisseling wordt gedaan. 

Ieder schooljaar werken de kleuterleidsters van de derde kleuterklas een onderwerp rond de ruimte uit. De kleuters zijn er steeds enorm door geboeid. Bovendien was dit thema op het moment van de uitvoering van het ICT-project heel actueel, want op 27 mei 2009 vertrok de Belgische astronaut Frank De Winne naar de ruimte om er zes maanden te verblijven. Het ideale moment dus om dit project uit te voeren tijdens het schooljaar 2009-2010.

De kleuters bereiden zich voor op en maken een virtuele tocht door de ruimte als echte astronauten. Hierbij worden ze begeleid door Spooky Sp@ce, een voor de kleuters heel herkenbaar mannetje dat als een soort gids zal fungeren. Om deze ruimtetocht tot een goed einde te brengen, moeten ze een aantal opdrachten vervullen. Nieuw binnen dit project (ten opzichte van vroegere projecten) is het feit dat de kinderen gaan kokkerellen.

Abonnees kunnen het volledige artikel lezen op www.leerrijk.be
Of: http://www.leerrijk.be/Artikels/?articleID=67e53f14-c4ed-42fb-b282-564fa68e6b26

 

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
kleuter 3, 4, 5 jaar
Wetenschappen en techniek
Info
Artikel
Bijgewerkt: 03-10-2011
Nummer: 30554
Categorie
Praktijkvoorbeeld/verhaal
Trefwoorden
astronautetwinningkleuterruimtesp@cevirtueeltalen