Educatieve Uitgeverij Pelckmans lanceert app om Latijnse woordjes te leren

logo

Met de lancering van de Pegasus Woordtrainer App, de eerste Vlaamse mobiele app voor het vak Latijn, sluit Uitgeverij Pelckmans nog nauwer aan bij de leefwereld van de leerlingen. Daarin nemen mobiele toestellen een steeds prominentere plaats in. Recente cijfers tonen namelijk aan dat zowat 60% van de jongeren onder de zeventien jaar een iPod Touch of een gelijkaardig mobiel toestel gebruiken.

Op 1 september start 80% van de leerlingen die in het eerste jaar secundair onderwijs Latijn gaan volgen, met de gloednieuwe leermethode  Pegasus. De app past in het rijtje van de didactische hulpmiddelen bij Pegasus en maakt het instuderen van woordjes niet alleen aangenamer maar vooral eigentijdser. Leerlingen kunnen vanaf nu met hun iPod Touch, iPhone of iPad Latijnse woordjes leren en trainen, waar en wanneer ze dat willen: thuis, op school of onderweg. De leerling kan zelf ook  een lijst opstellen met moeilijke woorden.

Uitgeverij Pelckmans zal het gebruik van  app’s als nieuwe leerstijl blijvend evalueren en in de nabije toekomst ook voor andere vakken educatieve  apps ontwikkelen. De Pegasus Woordtrainer App is beschikbaar via de App Store van Apple. Het is echter niet ondenkbaar dat, op basis van het succes van de app, deze ook voor andere mobiele platformen zal aangeboden worden.

De leerling kan nu het eerste hoofdstuk gratis downloaden om kennis te maken met de Pegasus Woordtrainer App. Vanuit de app kunnen de negen overige hoofdstukken aangekocht worden voor een jaar lang oefenplezier.

Voor de technische ontwikkeling van de Pegasus Woordtrainer App deed Uitgeverij Pelckmans beroep op de technische expertise van Crius Group.

http://itunes.apple.com/be/app/pegasus-1-woordtrainer-latijn/id449063108?l=nl&mt=8

Contact:       Uitgeverij Pelckmans, Kapelsestraat 222, 2950 Kapellen

                   Bart Mollé, ICT-uitgever, bart.molle@pelckmans.be, GSM: 0478/97 38 16

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
secundair 1e graad a
aso 2e, 3e graad
 vak Latijn

privésector alle
 vak
Info
Soort Artikel
Publicatie14-09-2011
Nummer 32006
Categorie
ICT-tip
Trefwoorden
appeducatieve uitgeverijiOSiPadiPhoneiPodLatijnse woordjeslerenmobielPegasusPelckmanswoordtrainerICT-eindtermenictopkctalen