SOEMOE in de Dageraad

Samenvatting

Dit project heeft tot doel het pedagogisch klimaat te verbeteren door in te spelen op de eigen(aardig)heden van kinderen, waarbij we uitgaan van zowel hun mogelijkheden als beperkingen.

Ook ons pedagogisch handelen zal beter afgestemd worden op de behoefte van de leerlingen door hen vertrouwen te geven, hen te stimuleren tot verbondenheid en hen emotionele ondersteuning te bieden. Verhogen van het welbevinden van alle leerlingen en streven naar een optimale verbondenheid met de school zijn onze uitgangspunten. De uitbouw van de sociale oefenruimtes draagt ertoe bij dat de contacten tussen leerkrachten en leerlingen enerzijds en tussen leerlingen onderling anderzijds zullen verbeteren en dat onderlinge conflicten verminderen.

Leerkrachten en kinderen worden getraind in het luisteren naar en praten met elkaar. Via sociale oefenruimtes willen we voor de leerlingen situaties creëren waarin het beter lukt met zichzelf en anderen om te gaan, om te leren meer zelfstandig en verantwoordelijk te zijn voor eigen daden, want een school is toch een plaats waar een kind zich goed moet voelen.

Abonnees kunnen het volledige artikel lezen op www.leerrijk.be

Of: http://www.leerrijk.be/Artikels/?id=2de4d7ce-912f-4e81-be9c-253c88e76930

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
kleuter 3, 4, 5 jaar
lager 1e, 2e, 3e, 4e, 5e, 6e leerjaar
bulo
lerarenopleiding
Niet vakgebonden
Info
Artikel
Gepubliceerd: 14-09-2011
Onderwijsbehoefte
Emotioneel en gedrag
Categorie
Praktijkvoorbeeld/verhaal
Trefwoorden
emotionele ondersteuninggedraggedragsprobleemmoeilijk gedragsociale oefenruimtesociale problemensociale vaardighedensocio-emotioneel probleemSOEMOE in de Dageraadleerzorg