MENS 80 : (Over)Bevolking

Negen miljard. Met zoveel mensen zullen we volgens de VN tegen 2050 op deze aardbol rondlopen. Zullen we voor al die mensen een behoorlijke levenskwaliteit kunnen garanderen?

In dit nummer van MENS staat de overbevolking van onze planeet centraal. De evolutie van de wereldbevolking wordt besproken in relatie tot geboortebeperking, vergrijzing en vervuiling. Daarnaast wordt ook de nodige aandacht besteed aan belangrijke maatschappelijke problemen zoals de verstedelijking van onze samenleving, de overbevolking in de Belgische gevangenissen, nieuwe zwangerschapstechnieken en robotica ter ondersteuning van de activiteiten van onze senioren.

MENS (Milieu Educatie Natuur en Samenleving) is een driemaandelijks populairwetenschappelijk tijdschrift. Eén van de voornaamste doelstellingen is het betrachten van juiste, onafhankelijke en objectieve wetenschappelijke informatie te verspreiden naar een jong en breed publiek. MENS wil jongeren stimuleren om actief, creatief en communicatief te leren omgaan met wetenschap, maar het wil ook volwassenen bewust maken van de actuele problemen van de huidige samenleving. Het tijdschrift heeft talrijke aanknopingspunten met de basisprincipes en eindtermen van milieu-en gezondheidseducatie in het onderwijs.

Bio-MENS vzw
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
secundair 1e graad a en b
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
Politieke en sociale wet. - MaatschappijleerBouw - ArchitectuurElektriciteit - ElektronicaMechanica - Pneumatica - Hydraulica - Meet- en regeltechn.BiologieChemieFysicaNatuurwetenschappen
lerarenopleiding
volwassenenonderwijs
Info
Artikel
Gepubliceerd: 19-10-2011
Nummer: 32782

Ontdek ook