Bizzgames Bedrijfsspellen (SO)

Met de online Bizzgames Bedrijfsspellen komen deelnemers op een leuke, laagdrempelige en risicoloze manier in aanraking met verschillende aspecten van ondernemen. Er zijn verschillende bedrijfsspellen voor de diverse niveaus in het SO:
- Handel & Wandel is een eenvoudige bedrijfsspel over een hotdogkar
- Trading Partners (ook Engelstalig) is een bedrijfsspel van een handelsonderneming in MP3 spelers
- Production Company is een bedrijfsspel van een productieonderneming in MP3 spelers
- Restaurant WereldMix is een bedrijfsspel van een 'werelds' restaurant.

Deelnemers vormen een managementteam van een fictieve onderneming. In een dynamische markt nemen zij elke ronde online beslissingen over het eigen bedrijf. Hierdoor maken zij kennis met de praktijk van het ondernemerschap en leren zij verbanden te leggen tussen de bedrijfsactiviteiten op de afdelingen Management, Marketing, Logistiek, Personeel en Financiën. In het leren 'managen' van het bedrijf worden zij niet alleen geconfronteerd met allerlei (onverwachte) gebeurtenissen in de markt, maar ook met de gevolgen van elkaars beslissingen!

Elke ronde verwerkt u na het verstrijken van de door u gestelde deadline de beslissingen van de teams met een druk op een knop. De resultaten inclusief feedback, de nieuwe marktinformatie en de ranglijst worden automatisch voor de teams op de website klaargezet.

Via uw persoonlijke docentenpagina kunt u tijdens de competitie de verrichtingen van uw teams op de voet volgen. U kunt voor ieder team zien of en welke beslissingen zijn genomen en u heeft direct inzicht in de behaalde resultaten en de feedback per team.

Locatie, datum, duur, deelnemers
Locatie: in de klas met gebruik van computer en internetaansluiting
Datum (of periode): op elk gewenst moment in het jaar. Elke week een ronde of geconcentreerd op één of enkele dagen.
Duur:
→ voorbereiding: de eerste keer vier uur, de volgende keren twee uur
→ uitvoering: zestien uur voor opstartfase, testronde en acht speelronden, incl. eindverslag/logboek – uitbreidbaar tot 40 uur met de meegeleverde extra deelopdrachten (optioneel)
→ afronding: beoordeling twintig minuten per team.
Aantal deelnemers: deelname in poules van vier tot tien teams. Het aantal teams is onbeperkt.

Pedagogisch doel
De online bedrijfsspellen zijn leuk, leerzaam, praktijkgericht en werken zeer motiverend. De bedrijfsspellen worden ingezet als ondernemerschapproject, aanvullende opdracht, geïntegreerde proef of vakoverstijgend in de vrije ruimte! Ze sluiten nauw aan bij de bedrijfseconomische leerinhouden en de geest van het nieuwe leerplan. Door het gebruik van Word en Excel komt ook het domein van praktijk aan bod en vindt op natuurlijke wijze integratie van ICT in het onderwijs plaats.

De bedrijfsspellen zijn gelaagd opgebouwd. Het begint eenvoudig en wordt elke ronde uitgebreid met extra beslissingsvariabelen, product/marktcombinaties, afzetmogelijkheden en events. Zo is het begin laagdrempelig en blijft het voor de deelnemers tot aan het einde toe uitdagend. De docent kan alleen het bedrijfsspel met het werkboek inzetten, of deze naar eigen wens uitbreiden met de meegeleverde extra
deelopdrachten tot een opdracht met meer studielasturen.
Competento
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
aso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
Economie - SEI - Boekhouding - BedrijfsbeheerHandel - Kantoor - Verkoop
Info
Artikel
Bijgewerkt: 03-02-2012
Nummer: 32862
Categorie
Informatie - Bespreking
Trefwoorden
BitPress EducatieBizzgames Bedrijfsspellenleren ondernemenondernemenondernemend onderwijsondernemingszinvakoverschrijdend