Safer Internet Day 2012

Connecting generations

De Safer Internet Day of de Internationale dag voor een veilig internet gaat haar achtste editie in op 7 februari 2012 in meer dan 60 landen, waarvan 27 lidstaten uit de Europese Unie.

Op deze dag zet de hele wereld het veilig en verantwoord gebruik van (mobiel) internet bij kinderen en jongeren in de kijker. Voor deze achtste editie van dit grootschalige, wereldwijde preventie-event, werd als centraal thema Connecting generations gekozen. Daarmee willen we de nadruk leggen op het intergenerationele aspect van onze internet- en multimedia-opvoeding. We willen een veilig en verantwoord gebruik van het (mobiel) internet bij kinderen en jongeren promoten door hen te stimuleren om het internet samen met hun ouders en grootouders, maar ook kleinere broers en zussen te ontdekken. Klein en groot kunnen immers van elkaar leren!

Enkele dagen voor de Safer Internet Day en op de dag zelf zal er een spot, speciaal gemaakt voor deze dag, op het internet en enkele televisiezenders worden uitgezonden.

Net als elk jaar is voor België Child Focus, als 'Belgian Safer Internet Centre' op post !

Ontdek op deze website alle informatie over de Safer Internet Day en schrijf je eigen activiteiten in. Samen kunnen we van het internet een veiligere plaats maken voor onze kinderen en jongeren.

Child Focus
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
niet niveaugebonden
Niet vakgebonden
Info
Artikel
Bijgewerkt: 16-01-2012
Categorie
Informatie - Bespreking
Trefwoorden
2012clicksafesafer Internet Daysaferinternetdayveilig computergebruikveilig internetveilig online