Programmeren in de klas wordt kinderspel met Kodu Game Lab

logo
Bron

Word baas in je eigen wereld

Door de speelse vormgeving en de eenvoudige bediening van Kodu Game Lab heb je op geen enkel moment de indruk dat je eigenlijk leert programmeren met dit “spel”. De basis van Kodu is dat jij zelf een wereld ontwerpt waarin jij de regels maakt. Jij bepaalt hoe je wereld er uit ziet, welke personages er mee spelen in je game en wat er met die personages gebeurt. Moeten ze ontploffen als ze tegen elkaar opbotsen? Dat kan! Of moeten ze net een punt scoren wanneer ze dat doen? Dat kan ook!

Schermafbeelding uit Kodu (c) Microsoft

Als [dit gebeurt] dan [moet dit gebeuren].

Dit soort regels is de basis van elke programmeertaal. Maar het geniale van Kodu is dat er geen regel “code” aan te pas komt. Alle regels die bepalen wat er in je wereld gebeurt programmeer je in een visuele omgeving. Op die manier is het vrij eenvoudig om snel je eerste spelletje te maken waarin jij bepaalt wat het doel van het spel is, wie er meespeelt en wanneer je wint of verliest.


Hebben we je nieuwsgierigheid gewekt? Bekijk dan dit filmpje met mijn introductie bij Kodu en download het (gratis) programma. (Kijk eerst even of je computer aan de voorwaarden voldoet).

Kodu in jouw klas

Programmeren (c) Microsoft

Maar je kan via Wijze Mediaklassen ook een workshop aanvragen in je eigen klas. We brengen dan laptops mee waar Kodu op geïnstalleerd staat én een beamer en xBox-controller. Zo kunnen we de spelen die gemaakt zijn ook eens op groot scherm spelen.

Bekijk het aanbod op www.wijzemediaklassen.be en neem contact op via het contactformulier om een workshop aan te vragen.

Afbeeldingen: Microsoft Fuse Labs

Bram Faems
Leerkracht

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan