Vanerum wint gold award en innovation award onderwijsoplossingen Best of Neocon Awards 2012

The Best of NeoCon Awards - gehouden tijdens NeoCon ® World's Trade Fair in de Merchandise Mart te Chicago - zijn de hoogste prijs die commerciële meubelfabrikanten kunnen behalen.

 

Diest, 11/6/2012 - De jaarlijkse Best of NeoCon Awards ®, die doorgaan tijdens de NeoCon® World's Trade Fair in de Merchandise Mart in Chicago, erkennen de meest innovatieve nieuwe ontwerpen voor projectinrichting en worden beschouwd als de hoogste eer die commerciële meubilairfabrikanten kunnen ontvangen. De huidige editie van deze jaarlijkse wedstrijd telde meer dan 400 inzendingen in de verschillende productcategorieën, en erkende de beste nieuwe producten getoond op NeoCon 2012.

VANERUM presenteert op NeoCon 2012 acht nieuwe producten in zijn i3 gamma, onder het motto "i3 In Action". De nieuwe producten zijn ontworpen op basis van de behoeften van leerlingen kleuter- en basis-, secundair- en Hoger Onderwijs en volwassenenonderwijs.
i3 staat voor geïntegreerde leer- en vergaderoplossingen die de communicatie tussen de deelnemers en de interactie met verschillende technologieën bevorderen en inspireren door onder andere hun gebruiksgemak, comfort, design, kleuren,...

i3-producten zijn frisse, duurzame en innovatieve ontwerpen met een sterke nadruk op ergonomie en compatibiliteit met huidige en toekomstige audiovisuele en interactieve technologieën. De NeoCon jury herkende deze functies in het VANERUM i3 Board en de VANERUM Lighthouse producten en bekroonde ze respectievelijk met de Gold Award en Innovation Award in de categorie Onderwijsoplossingen. VANERUM werd eerder ook al met goud bekroond voor de voorloper van het Opti+ meubilair.

i3 Board is een one-stop interactive whiteboard oplossing voor uw digitale leeromgeving, gebaseerd op een gepatenteerde in hoogte verstelbare, draaibare en scharnierende muurbevestiging die interactiviteit en gedifferentieerd of samenwerkend leren in elke klas binnen handbereik brengt.
Lighthouse is een mobiele interactieve vloerprojectie-eenheid die elk lokaal in een vingerknip omtovert tot een interactieve leeromgeving. Het product innoveert door het eenvoudig aanbieden van flexibele interactieve technologieën in gebieden zonder vaste infrastructuur. Lighthouse is een plug-and-play product dat geen installatie vereist. Het is een gebruiksvriendelijk concept en dus geschikt voor kinderen vanaf zeer jonge leeftijd.

 

"We zijn erg blij met het succes van onze productinnovatie, dat blijkt uit deze awards", zegt Gert Van Erum, CEO van de VANERUM Group. "Op basis van de trends die we waarnemen in de markt, willen we producten en oplossingen blijven ontwikkelen die in onze i3-visie passen. Met i3 willen we leerlingen en docenten gemakkelijk toegang geven tot moderne en ergonomische leermiddelen en -methodes. "

"Als thema voor NeoCon 2012 hebben we gekozen voor "i3 in Action", aldus Jim Stelter, CEO bij Vanerum Stelter. "We willen de synergie benadrukken tussen de verschillende producten in ons gamma. Alle producten ontwikkeld onder onze i3 filosofie zijn ontworpen om elkaar aan te vullen, net als de vier functionele zones (docent, student, gedeelde media en informele zone, nvdr) die wij in elke leeromgeving definiëren. Het werk dat we deden met het New World of Learning onderzoek mondde dit jaar uit in 8 nieuwe producten onder de i3 vlag, waarvan er twee door de NeoCon juryleden werden bekroond voor hun innovatieve karakter. We zijn erg blij met deze erkenning. Het geeft aan dat ons internationale team op de goede weg is, en motiveert ons om in dezelfde richting te blijven doorwerken. "

Bekijk het volledige VANERUM gamma op de beurs NeoCon (Suite 1191) of op www.vanerum.be/neocon2012

Over VANERUM

Met meer dan 40 jaar ervaring, is VANERUM uitgegroeid tot een van Europa's toonaangevende leveranciers van geïntegreerde omgevingen voor leren en visuele communicatie. Elke dag verandert VANERUM de manier waarop mensen studeren, werken en visueel communiceren over de hele wereld, door het leveren van producten en oplossingen voor het onderwijs, zakelijke en commerciële markten.

In 1968 stond Robert Van Erum aan de basis van VANERUM. Het succesverhaal begon met de handel in schoolborden en ging verder met een brede diversificatie van producten en het aanbieden van totaalpakketten.

VANERUM Group heeft zich ontwikkeld tot een bedrijf met een reputatie voor kwaliteit, goede prestaties en uitstekende service. Met meer dan 40 jaar ervaring, helpt VANERUM Group leeromgevingen transformeren door het consequent nastreven van nieuwe wegen in het ontwerp, door de invoering van nieuwe en innovatieve materialen en door vooruitstrevende concepten, die technologie in traditionele omgevingen integreren.

VANERUM Groep heeft 400 medewerkers, fabrieken en verkoopkantoren in de Verenigde Staten, België, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Denemarken en partners in heel Europa, het Midden-Oosten en Azië. Meer informatie: www.vanerumgroup.com
 
Peter Neirynck
ICT-coördinator, Systeembeheerder

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
niet niveaugebonden
Niet vakgebonden
Info
Artikel
Bijgewerkt: 14-06-2012
Categorie
Informatie - Bespreking
Trefwoorden
2012AwardsBest of Neocondigitale leeromgevinggold awardi3innovation awardinteractieve leeromgevingLighthouseonderwijsoplossingenplug-and-playvanerumvloerprojectiewhiteboarddigitaal bord