Silent Stories : Documentaire over holebivluchtelingen

Foto Toegevoegd door Catherine Vuylsteke op 10.09.2012
Artikel

Bewustwording, debat en communicatie zijn belangrijke elementen in de strijd tegen homofobie/machismo en seksisme. Alleen, welke instrumenten zijn daarvoor geschikt bij scholieren en studenten?

Zonder pedant te willen overkomen, wil ik graag je aandacht vestigen op de documentaire Silent Stories die ik samen met Hanne Phlypo heb gemaakt over de lotgevallen van vier allochtone holebi's.

Silent Stories is het poëtische portret van Arezki, Jean-Louis, Sarah en Rabiatou. Twee mannen en twee vrouwen die Dakar, Algiers, Conakry en Bagdad ontvluchtten wegens hun seksuele geaardheid, of ze nu  bi-, dan wel, homoseksueel waren, transseksueel of lesbisch.

De film zoemt in op hun pijn en gemis maar evengoed op hun hoop en verwachtingen voor de toekomst.

Silent Stories werd in maart 2011 in het kader van de Taboe-serie op Canvas vertoond (meer dan 120 000 kijkers). De film werd vervolgens geselecteerd door meer dan 25 festivals in de hele wereld en werd tweemaal bekroond, in Montreal en in Quito.

De film duurt 52 minuten, is Frans en Arabisch gesproken en voorzien van ondertitels in het Nederlands, Frans, Engels en Spaans.

De trailer is te zien op www.silentstories.be

De dvd is in eigen beheer gemaakt en te bestellen tegen 14 euro (12 plus 2 verzendingskosten), over te schrijven op het rekeningnummer van Clin d'Oeil Films (IBAN: BE70 7340 3357 3325) met vermelding Silent Stories, en een mailtje naar hanne@clindoeilfilms.be met de vermelding van het adres waar de dvd naartoe mag worden gestuurd.


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
ASO 2e, 3e graad
BSO 2e, 3e, 4e graad
KSO 2e, 3e graad
TSO 2e, 3e, 4e graad
Gedrags- en cultuurwetenschappenLevensbeschouwing (Erkende godsdienst, Zedenleer)Politieke en Sociale Wet. - Maatschappijleer
Volwassenenonderwijs
Privésector
Categorie
Informatie - Bespreking
Trefwoorden
biseksueeldocumentairegeaardheidholebiholebivluchtelingenhomohomofobiehomoseksueellesbischmachismomensenrechtenmigratieopvoeden tot burgerzinreligieseksismeseksuele geaardheidSilent Storiestransseksueel