Talensensibilisering Duits : Spel Deutsch-Meisterschaft

Nu de zomervakantie gedaan is, waarin ik heel wat gelezen heb en inspiratie heb opgedaan, wil ik me terug volledig storten op boeiende lessen voor mijn zesde leerjaar. Nu moet je weten, ik wist al van de leerkracht van het vijfde leerjaar dat mijn toekomstige klas een erg slimme klas zou zijn. Ik ben dus in de vakantie heel wat uitdagende spelletjes gaan opzoeken, kopiëren, knippen, lamineren etc. Dat herkennen jullie wel, vermoed ik :-)? 

Ik stootte zo bijvoorbeeld op het spelletje 'Deutsch- Meisterschaft'. Op het eerste moment dacht ik 'Duits in het zesde leerjaar? Neen!'. Maar nu ik het vorige week aandurfde om mijn leerling tijdens hoekenwerk aan de slag te laten gaan met het spel, ben ik helemaal verkocht. En dat wil ik maar al te graag met jullie delen :-). 

Ik heb het spel besteld via een website en enkele dagen later werd het al geleverd. Mijn leerlingen zijn echt gemotiveerd om het spel te spelen, net omdat het eens iets anders is dan de klassieke spelletjes. Tijdens de speeltijd pronken ze zelfs tegen andere leerlingen dat ze Duits kunnen praten :-). 

Marlies Van Assche
Leerkracht

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 5e, 6e leerjaar
Info
Artikel
Gepubliceerd: 21-09-2012
Categorie
Praktijkvoorbeeld/verhaal
Trefwoorden
abimoDeutsch-MeisterschaftDuitshoekenwerkspeltaalbeleiduitdagingtalen