Talensensibilisering Duits : Spel Deutsch-Meisterschaft

logo
Bron

Nu de zomervakantie gedaan is, waarin ik heel wat gelezen heb en inspiratie heb opgedaan, wil ik me terug volledig storten op boeiende lessen voor mijn zesde leerjaar. Nu moet je weten, ik wist al van de leerkracht van het vijfde leerjaar dat mijn toekomstige klas een erg slimme klas zou zijn. Ik ben dus in de vakantie heel wat uitdagende spelletjes gaan opzoeken, kopiëren, knippen, lamineren etc. Dat herkennen jullie wel, vermoed ik :-)? 

Ik stootte zo bijvoorbeeld op het spelletje 'Deutsch- Meisterschaft'. Op het eerste moment dacht ik 'Duits in het zesde leerjaar? Neen!'. Maar nu ik het vorige week aandurfde om mijn leerling tijdens hoekenwerk aan de slag te laten gaan met het spel, ben ik helemaal verkocht. En dat wil ik maar al te graag met jullie delen :-). 

Ik heb het spel besteld via een website en enkele dagen later werd het al geleverd. Mijn leerlingen zijn echt gemotiveerd om het spel te spelen, net omdat het eens iets anders is dan de klassieke spelletjes. Tijdens de speeltijd pronken ze zelfs tegen andere leerlingen dat ze Duits kunnen praten :-). 

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Gratis lesmateriaal en inspiratie

  • voor alle vakken en onderwijsniveaus
  • gemaakt en gedeeld door leraren en organisaties
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp
Al meer dan 20 jaar dé referentie voor tienduizenden leraren. Zo werkt het.
Registreer Veilig en gratis
Al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 5e, 6e leerjaar
 vak
Info
Soort Artikel
Publicatie21-09-2012
Nummer 37621
Categorie
Praktijkvoorbeeld/verhaal
Trefwoorden
AbimoDeutsch-MeisterschaftDuitshoekenwerkspeltaalbeleiduitdagingictopkctalen