Computer in de klas : Ben je klaar voor de ICT-eindtermen?

Gebruiken jouw leerlingen de computer in de klas? Doen ze dat op een veilige manier? En leren ze er echt wat van? Tot het begin van vorig schooljaar was het heel onduidelijk wat leraren en leerlingen met de computer deden op school. Met tien eindtermen en ontwikkelingsdoelen zet de overheid vanaf 1 september 2007 de puntjes op de i.

Vier redenen waarom eindtermen ICT nodig zijn:

  1. Informatie- en communicatietechnologie verandert de maatschappij voortdurend. Het onderwijs kan niet achterblijven. ICT-vaardigheden zijn nieuwe basisvaardigheden geworden en de school is de plaats bij uitstek om ze alle leerlingen, studenten en cursisten bij te brengen.
  2. Niet elk kind heeft thuis een computer. Het opnemen van ICT in de eindtermen moet kansenongelijkheid helpen tegengaan.
  3. Met ICT kunnen we het onderwijs- en leerproces veranderen en verrijken.
  4. Leerlingen die ICT-competenties verwerven, zullen beter kunnen participeren aan de samenleving en vinden later makkelijker een gepaste job.

In Klasse 177 van september 2007 vind je een katern over de ICT-eindtermen. Je krijgt er meer informatie, kan je computerpromille berekenen en je wordt begeleid naar interessante projecten die je kunnen helpen in het toepassen van de ICT-eindtermen.

Graag horen we van jou hoe jij de ICT-eindtermen tracht te bereiken. Je mag zeker ook je mening geven over die eindtermen. Via de website ICT-eindtermen geven we meer tips en praktijkvoorbeelden om de ICT-eindtermen makkelijk te verwezenlijken.

Hans De Four
Organisatie, firma, vzw

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 1e, 2e, 3e, 4e, 5e, 6e leerjaar
bulo
ICT
secundair 1e graad a en b
buso
Informatica
Info
Artikel
Bijgewerkt: 03-10-2011
Categorie
Praktijkvoorbeeld/verhaal
Trefwoorden
communicatietechnologiecomputer in de klaseindtermICT-eindtermeninformatieontwikkelingsdoel