School en Kunst : Een nieuw boek van Han Berghs

logo
Bron
School en Kunst is een compleet boek dat op theoretisch niveau een samenhangend overzicht geeft van alle vormen van kunsteducatie in het Basisonderwijs ("kunstzinnige oriëntatie"), gefundeerd op basale inzichten van leer- en ontwikkelingspsychologie. Naast de theoretische beschrijvingen staan er talloze methodische en praktische aanwijzingen voor een succesvolle kunsteducatie.

Globale inhoud: Kennis en inzicht in basale ontwikkelingsprocessen van kunsteducatie, i.c. muziek, beeldend vormen, toneel/drama/ taal, spel en motoriek van kinderen van de Basisschool; Een bezinning op kunst als een natuurlijk en vanzelfsprekend aspect van het menselijke leven; Zicht op de kunstenaar als professioneel vakman; Basale onderwijskundige principes t.b.v. de ondersteuning van kunsteducatie op de Basisschool; Zicht op cultuureducatie als context voor kunsteducatie; Algemeen methodische en didactische aanwijzingen t.b.v. de verschillende deelgebieden van kunsteducatie op de Basisschool; Per hoofdstuk vragen en opdrachten t.b.v. de verwerking van de leerstof en de ontwikkeling van een eigen visie op onderwijs, kunst en kunsteducatie; Voldoende kwalitatieve literatuur t.b.v. verdere verdieping.

School en Kunst (119 pagina's) wordt uitgegeven via Limburger.nl/mijnboek.
Het boek is onder andere te koop bij www.mijnbestseller.nl, de webshop van www.limburger.nl en via bol.com. Prijs paperback: € 22,11 prijs eBook: € 15,01
Uiteraard is “School en Kunst”ook in elke boekhandel te bestellen met opgaaf van titel, auteur en ISBN nummer: 9789461933607

Over Han Berghs
Han Berghs (1946) studeerde aan de Kweekschool te Venlo voor onderwijzer, aan het Conservatorium Maastricht, Schoolmuziek B en aan de Katholieke Leergangen Tilburg/Sittard, MO-A en MO-B Pedagogiek/Onderwijskunde. Hij heeft een zeer ruime ervaring als docent en leidinggevende in het VO/HBO en is op dit moment freelance onderwijskundige en auteur.
Han Berghs
Leerkracht, Directie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan