De droom van de leerkracht?

Foto Toegevoegd door Dirk Rommens op 05.10.2007
Artikel

Je kunt wel eens dagdromen, zo op de vooravond van de Dag van de Leerkracht. Echt wel een onnozele gedachte, je zou er de lerarenkamer niet willen mee binnen komen. Je zou je effenaf belachelijk maken.

Wat zou je zeggen dat ze op tv een uurtje verslag zouden doen van de 'Dag van de leerkracht', zo eentje waarin de leerkrachten van het jaar worden genomineerd. Zo'n uitzending waarbij het hippe jonge volkje zich de kelen schor schreeuwt over hoe goed je leerkracht wel is.

En met een bekende Vlaming die een oud-leerkracht meebrengt, hem of haar zo aanprijst, dat je het niet gelooft... met foto's van vroeger waar je je eigen kinderen niet meer mee lastig durft te vallen.

En met de Minister van Onderwijs die dan de drie hoofdprijzen uitreikt, en op de dag van de leerkracht zomaar eventjes iedereen enkele honderden euro's extra aankondigt.

Dacht ik, dat kan niet, dat is een droom.

Toevallig zapte ik vanavond naar een Nederlandse zender. Teleac verzorgde zo'n uitzending! Nog mooier dan ik gedroomd had. Mét de minister erbij. En veel schoon volk. En met die extra-euro's.

Blijven dromen, dus, collega's.


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
Niet niveaugebonden
Niet vakgebonden
Categorie
Informatie - Bespreking
Trefwoorden
dagleerkrachtleraarleraresTeleactv