Wendy Peerlings over De Groene productlijn van Practha

Practha (prakta) werd door leerkrachten uit België opgericht om tegemoet te komen aan de behoefte voor praktisch houten denkmateriaal dat kan worden ingezet in klas, tijdens hoekenwerk of zelfs in een praktijk. Meer dan honderd scholen gebruiken reeds deze producten.

Wendy Peerlings, psychomotorisch therapeute heeft sinds mei 2012 het boek Remedial Teaching en Psychomotoriek op de markt gebracht. In dit boek schrijft ze over de Groene productlijn (de eerste productlijn van CHIP, het concept dat Practha introduceert om het visueel en ruimtelijk denken te stimuleren en dat voor het basisonderwijs alsook het buitengewoon lager onderwijs.)

Dit is wat ze schrijft over over De Groene productlijn:
"De Groene productlijn is een voorbeeld van visuomotorisch sterk materiaal, ontwikkeld door psychomotorisch therapeuten met een heel ruime ervaring in het onderwijs en in het werken met kinderen met leermoeilijkheden. De Groene Toren omvat materiaal voor alle leerlingen in een klas. Elk kind heeft een eigen set materialen en een opdrachtenboekje en voor de leerkracht is een handleiding toegevoegd. Het houten materiaal is eenvoudig (blokken, patroonblokken en schijven) maar de uitwerking is schitterend. Planmatige aanpak stimuleert het kind om zelfstandig te oefenen op de visuomotorische intergratie, ruimtelijke oriëntatie, visuele analyse en synthese, en planmatig werken. Het bouwen vanuit een plan, het bouwen in 3D vanuit aanzichten, het bouwen van een plan in een andere richting, bouwen met patroonblokken zodat de zij-en bovenkanten exact een bepaald patroon vormen, bouwen van blokconstructies waarbij je niet alle blokken op het plan kunt zien, zijn voorbeelden van visuomotorische opdrachten waar je niet anders kunt dan planmatig te werk gaan en waarbij je ruimtelijk redenerend moet construeren."

Wil je meer weten over Practha, surf dan naar onze website.
Wil je meer weten over het spellenconcept CHIP, surf dan naar deze pagina.
Wil je meer weten over De Groene Productlijn, dan kan deze pagina je helpen.

Practha
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 1e, 2e, 3e, 4e, 5e, 6e leerjaar
bulo
Wiskunde
Info
Artikel
Gepubliceerd: 20-11-2012
Categorie
Informatie - Bespreking
Trefwoorden
CHIPDe Groene TorendenkspelGroene productlijnkinesitherapiePracthapsychomotoriekruimtelijkruimtelijke oriëntatiespeltorenvisuomotorischWendy Peerlings