Eerstecommunie-aanbod : Uitgeverij Een Fijne Dag

Dit uitgebreid, eigentijds eerstecommunie-aanbod bestaat uit apart verkrijgbare elementen:


Voorbereiding

Werkboekje: Met Juul in de Wolken!
Een pretentieloos vertel- en werkboekje op weg naar de eerste communie. Juul de giraf neemt de kinderen mee op zijn rug en samen maken ze een reis naar de eerste communie. Het is niet enkel het verhaal van Juul de Giraf. Het wordt meer en meer het eigen verhaal van de kinderen. Een persoonlijk, blijvend aandenken aan die fijne dag én aan wat eraan voorafging...

Met Juul in de Wolken! Posterset
Set van acht gelamineeerde A3-posters met tekeningen uit het werkboekje Met Juul in de Wolken!. Eén bij ieder hoofdstukje. Juul adviseert gebruik in de klas of in de kerk (tijdens de viering).

Creatief in de Wolken!
Ideeën en tips om eerstecommunicanten in spé te laten kennismaken met eucharistische symbolen, begrippen en handelingen zoals: een kruisteken maken, het Onze Vader bidden, een hostie krijgen, delen, de parochiegemeenschap, de kerk, het brood, de kelk met wijn, het laatste avondmaal...
Verkrijgbaar als gratis downloadbaar printboek en als betalende kopieermap.

Samen aan tafel met Jezus - Hoe verloopt een eucharistieviering?
Aan de hand van deze set met gelamineerde A3-posters, knip- en legbladen en A5-boekje met uitgebreide praktische en didactische tips voor de begeleider, kun je de kinderen inzicht geven in wat eucharistie vieren eigenlijk is.

Stapperdestap!
Samen als een vriendengroep op weg naar de eerste communie? Dan is een gezelschapsspel zeker op zijn plaats! Dit spel is een opdrachtenspel: wanneer de kinderen in een bepaald vak op het spelbord staan, dienen ze een opdracht uit te voeren. Sommige opdrachten sluiten inhoudelijk aan bij de voorbereiding op de eerste communie, andere zijn heel algemeen of ludiek.

 

Liedjes en vieringen

JA! (nieuwe cd)
Liedjes-cd, teksten- en partiturenboekje, uitgewerkte eerstecommunieviering, viering met naamopgave (ook als pakket verkrijgbaar met gratis boekje met extra tips voor een topviering). 
Ook andere titels verkrijgbaar. In totaal bestaat het hele aanbod (in september 2012) uit twaalf verschillende eerstecommunie-cd's, samen goed voor 108 originele liedjes, tien uitgewerkte eerstecommunievieringen en vijf uitgewerkte vieringen met naamopgave. Dit aanbod wordt jaarlijks uitgebreid. 


Kleurplaten

Gratis downloadbare kleurplaten met Juul de giraf.


Geschenken

Wenskaarten met Juul de giraf

Grote Juul en kleine Egon, lees- en kijkboek van Moniek Vermeulen en Frank Pollet, geïllustreerd door Fien De Decker
Een grappig en spannend, maar ook ontroerend verhaal over vriendschap. Doorheen dit boekje is een moraal aanwezig die mooi aansluit bij het eerstecommunie-idee.

Marino Pollet
Organisatie, firma, vzw

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 1e, 2e leerjaar
Levensbeschouwing (erkende godsdienst, zedenleer)
Info
Artikel
Bijgewerkt: 02-01-2013
Nummer: 39385

Ontdek ook