Lesmodule landschap en natuurbeheer voor jongeren

De ANWB geeft scholen een digitaal lespakket over Landschap en Natuurbeheer cadeau. Van oudsher zet de ANWB zich in voor het behoud van de natuur en de mogelijkheden om in de natuur te recreëren. Het lespakket is bedoeld om jongeren er meer bij te betrekken. Na een les op een digibord gaan ze aan de slag met opdrachten. Ze trekken met een fototoestel de natuur in, organiseren een ontdekkingstocht of ontwerpen nieuwe natuur aan de tekentafel.

Leraren kunnen hun klas gratis aanmelden voor de digitale lessen. Het lespakket sluit aan bij het vak aardrijkskunde, maar kan ook als project gebruikt worden. Er is een lespakket voor het vmbo en er is ook een versie voor havo/vwo.

Met de investering in een lespakket over Landschap en Natuurbeheer voor jongeren dient de ANWB ook een maatschappelijk belang. “Door jongeren nu bij de omgeving om hen heen te betrekken, zullen ze zich in de toekomst mogelijk eerder inzetten voor het behoud van natuur en recreatiemogelijkheden”, aldus Roxy Tacq, adviseur Public Affairs van de ANWB. Het is voor onze leden van belang om nu en in de toekomst te kunnen blijven genieten van een mooie natuurlijke omgeving, om bijvoorbeeld te kunnen wandelen en fietsen.

Kijk voor meer informatie en een demo-versie op www.anwb.nl/beleefdenatuur. Leraren die zich aanmelden ontvangen een inlogcode waarmee de klas aan de slag kan. Inlogcodes kunt u verkrijgen via Martijn Spekman, telefoon 070 - 302 4770 of mailen.

ANWB
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
secundair 1e graad a en b
bso 2e graad
tso 3e graad
Politieke en sociale wet. - MaatschappijleerAardrijkskundeBiologieNatuurwetenschappen
ander
Natuur
Info
Artikel
Gepubliceerd: 19-03-2013
Nummer: 40872