Zicht op techniek : Pedagogisch cahier over techniek in de klaspraktijk van de basisschool

Sinds de invoering van het nieuwe leerplan wereldoriëntatie twee jaar geleden deed de pedagogische begeleidingsdienst van het GO! een massa ervaring op bij de implementatie van het onderdeel techniek. Al deze ervaringen verwerkten ze in het gloednieuwe pedagogisch cahier Zicht op techniek (150 bladzijden).

Zicht op techniek geeft een heldere toelichting bij de visie en de doelen van het leerplan, geïllustreerd aan de hand van een groot aantal meteen toepasbare praktijkvoorbeelden. Het cahier biedt ook hulpmiddelen bij een aantal knelpunten: inhoudelijke aspecten, vragen over evaluatie, ... De bijlagen bevatten dan weer enkele handige handvaten om afspraken op teamniveau te maken over de inhouden van techniek in het basisonderwijs (een inhoudelijke leerlijn en kijkwijzers voor de leerlingen). Zicht op techniek staat dus garant voor instrumenten en materialen met een hoge directe bruikbaarheid.

Dit cahier kadert binnen een nieuwe aanpak van het GO! om schoolteams via professioneel uitgevoerde instrumenten te ondersteunen. Hiervoor werd een publicatiefonds opgericht met de uitgeverij Politeia als externe partner.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 1e, 2e, 3e, 4e, 5e, 6e leerjaar
Wetenschappen en techniek
Info
Artikel
Gepubliceerd: 19-06-2013
Nummer: 42757
Categorie
Informatie - Bespreking
Trefwoorden
basisschoolkijkwijzerleerlijnleerplan wereldoriëntatiepedagogisch cahierpraktijkvoorbeeldzicht op techniek

Ontdek ook