Wiskundige basisvaardigheden : Een survivalkit voor een succesvolle start in het hoger onderwijs

Dit praktijkgerichte en bijzonder toegankelijke handboek met wiskundige basisvaardigheden is gegroeid vanuit de overgangsproblematiek tussen het secundair onderwijs en het hoger onderwijs. De ervaring leert immers dat studenten die hun eerste jaar hogere studies aanvatten in een richting waarin wiskunde aan bod komt, vaak behoefte hebben aan degelijk cursusmateriaal waarin de noodzakelijke basisvaardigheden herhaald worden en kunnen ingeoefend worden.

Dit boek tracht een brug te slaan tussen het secundair en het hoger onderwijs en iedere gemotiveerde student de kans te geven zich goed voor te bereiden op hogere studies.

Wiskundige basisvaardigheden is met zijn combinatie van handboek en krachtige ICT-omgeving het ideale (zelf)studiepakket voor de beginnende of zich heroriënterende student. Het is geen zwaar theorieboek, maar legt de nadruk op het bijbrengen van wiskundige geletterdheid en basisvaardigheden. Het geeft een duidelijk overzicht van de noodzakelijke wiskundige kernbegrippen en hun eigenschappen. De bijhorende website vormt een belangrijke aanvulling bij het boek en biedt de mogelijkheid om de aangebrachte kennis en vaardigheden verder in te oefenen.

Bovendien is het werk door zijn formaat en opzet een waardevol naslagwerk tijdens het hele studietraject en is het uiteraard ook een handig instrument voor iedereen die zijn wiskundige kennis en vaardigheden op een efficiënte manier wil opfrissen en bijwerken. Dit boek richt zich ook tot leerkrachten die hun leerlingen optimaal willen voorbereiden op hogere studies. Een ideaal voorbereidingsboek voor de toegangsproef geneeskunde, tandheelkunde en burgerlijk ingenieur.

In deze derde editie werden alle hoofdstukken herzien en werden verschillende onderdelen toegevoegd die in de vorige editie ontbraken. Er werd nog meer aandacht besteed aan de samenhang en aan de goede didactische aanpak, onder meer door het toevoegen van extra voorbeelden en figuren.

katrien de cnijf
Organisatie, firma, vzw

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
aso 3e graad
Wiskunde
Info
Artikel
Gepubliceerd: 19-06-2013
Nummer: 42759
Categorie
Informatie - Bespreking
Trefwoorden
basiscompetentieshorizonverruimingonderwijsloopbaanbegeleidingopfrissensensibiliserenstudiekeuzestudiepakketsurvivalkittoelatingsproefwiskundewiskundige basisvaardighedenzelfstudie