De computer, mijn surfplank bij het leren

Op maandag 12 november 2007 kregen alle scholen (lager én secundair) in Vlaanderen de map De computer, mijn surfplank bij het leren - Een hefboom als instrument tot integratie, toegestuurd.

Deze map groeide vanuit de overtuiging dat er meer en betere leerzorg kan gerealiseerd worden op school door de moderne informatie- en communicatietechnologie in te schakelen. Uit onderzoek is immers gebleken dat ICT helpt om de leerprestaties van leerlingen te verbeteren. Leerlingen die ernstige problemen hebben bij het lezen, spellen en schrijven kunnen daarenboven met deze technologie hun beperkingen compenseren.

Deze map bevat talrijke praktische wegwijzers en visuele stappenplannen die leerkrachten (maar ook ouders) kunnen helpen om de computer in te zetten als ondersteuning bij het leren en te integreren in de klaspraktijk. De werk- en oefenfiches sluiten aan bij de eindtermen ICT van het departement onderwijs en kunnen gebruikt worden door alle leerlingen. Ze biedt ook een overzicht van de meer gespecialiseerde compenserende software die kan gebruikt worden door leerlingen met leerproblemen en leerstoornissen.

Deze map is ook te downloaden in PDF-formaat op de website www.letop.be. Ook aanpassingen en updates zullen daar in de toekomst te vinden zijn.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 1e, 2e, 3e, 4e, 5e, 6e leerjaar
secundair 1e graad a en b
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
Niet vakgebondenLeren leren
Info
Artikel
Bijgewerkt: 12-08-2017
Nummer: 4293
Onderwijsbehoefte
Algemeen
Categorie
Informatie - Bespreking
Trefwoorden
compenserencomputerdispenserendyslexieICTleerprobleemleerstoornisleesbeperkingleren lerenletopremediërenschrijfbeperkingsticordistimulerenvoorleessoftwareleerzorg