30.000 ste KlasCementslid : Frauke!

Vandaag, maandag 10 december 2007, was het dan zover.

De meeste teamleden van KlasCement reden met de trein, verplaatsten zich met de auto en kwamen aan in de EHSAL in hartje Brussel.

Even leek het op een SOS-Piet, maar we kwamen iemand in de bloemetjes zetten.

Vlakbij het Zuidstation meldden we ons aan bij de receptie van de hogeschool. Een vriendelijke mevrouw begeleidde ons naar de ‘green room'. Zo heet de ruimte voor artiesten en andere performers die zich ‘nog even bezig houden' voor ze hun slag slaan. Zoek het maar even op bij Wikipedia. We bereidden ons dan ook voor op de ‘overval met camera'.

Klokslag 15.40 uur trokken we enkele verdiepingen hoger naar het klaslokaal: deur G4. Hans op kop, Liesbeth, Bea, Pascal en ikzelf erachteraan. Frank en Vincent hadden ons al moreel gesteund en waren al vertrokken. Zij hadden er al een lange dagtaak op zitten.

Met de camera in de hand slopen we het zolderlokaal binnen. IJverige studenten schilderden hun grootste creaties. Tussen schildersezels door zaten zeer geconcentreerde artiesten met een muziekje op de achtergrond te schilderen. We mochten van de docente de les even onderbreken.

Hans sprak de kunstenaars toe en deelde mee dat we van KlasCement waren. Op de vraag of sommigen wisten wat het was, knikten enkele studenten. Meteen wist ik wie ik in het vizier moest nemen. Camera loopt en actie! Hans situeerde KlasCement en plakte er meteen aan vast dat we hier speciaal op de EHSAL waren om het 30.000ste KC-lid in de prijzen te zetten.

Op dat ogenblik richtten alle ogen zich naar haar, penselen werden in de verfpotten gedropt of als stillevens naast de doeken gelegd. Onvoorstelbaar verrast keek Frauke onze richting uit. Pascal glunderde, want hij stond al met het prijzenpakket klaar.

Een mooier kerstgeschenk kan je op zo een moment niet bedenken: de Minigrammatica van Thuis in Taal van uitgeverij De Boeck, Spel correct met bijhorende oefen-cd-rom van uitgeverij Die Keure, een ticket voor het Boudewijnseapark, een beveiligde stroomstekkerset van Trust van computerzaak Erisoft te Brugge, een abonnement op COS, een tijdschrijft voor eigentijds onderwijs en ICT, een poster van KC - ...

Frauke was ontroerd en verrast. Ze slaakte nog een ‘yes' toen ze het Boudewijnseaparkticket hoorde noemen.

Ze wist ons te vertellen dat haar moeder (lerares) haar de weg naar KlasCement had getoond. Ze beseft dat er heel wat lesmaterialen op deze site staan. En wat het ledenaantal betreft, kunnen we zeggen dat het ook hard gaat: het 40.000ste lid komt er binnenkort aan. Zo snel gaat het bij KC.

Een beetje verward, en gericht op de les, begon ze ijverig terug te schilderen op haar paneel. Toegewijd en zelfbewust pakte ze haar penseel ter hand en smeerde een penseelstreek op het vlak.

Zo zou ze KlasCement voortaan als afprint kunnen beschouwen van haar eigen werk en creativiteit!

BRAVO Frauke en zeg het door!

We wachten ook op jouw bijdragen op KC: een schilderwerkje dat we kunnen veilen voor een goed doel?

 

Het KC-team is en blijft onderweg.

 

 

 

 

 

Steven Duyver
Leerkracht

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
niet niveaugebonden
Niet vakgebonden
Info
Artikel
Bijgewerkt: 02-11-2010
Categorie
Informatie - Bespreking
Trefwoorden
BrusselEHSALfraukeKlasCementslidkunstonderwijsleden