Loker en WO I : Gegidste wandeling

Logo Toegevoegd door Bijzonder Comité voor Herinneringseducatie op 27.08.2013
Artikel

Dit kleine vredige dorp langs de westelijke zijde van Kemmel, was in 1916 de rustplaats voor duizenden Ierse soldaten. Ze vochten in de loopgraven langs de andere kant van de heuvel tegen bolwerken als Spanbroekmolen of Petit Bois. Talloze uren brachten ze in Loker door terwijl ze zich weer opkalefaterden, parades en trainingen hielden, rouwden om verloren kameraden, baden voor redding en verlangden naar huis. In Loker werden ze opgelapt in de hospitalen of gingen ze dood.

Tijdens deze wandeling bezoek je onder leiding van een gids 'Locre churchyard' en het vroegere klooster gekend onder de naam 'The hospice'. Dichtbij vind je er het graf van majoor William H.K. Redmond, een Ierse nationalist, die als lid van het Parlement de Britse kroon diende. Dit graf is niet alleen een uniek relict van het Westelijk front tijdens de Groote Oorlog, voor Ierland betekende dit ook het einde van een politiek tijdperk.


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
Secundair 1e graad A en B
ASO 2e, 3e graad
BSO 2e, 3e, 4e graad
KSO 2e, 3e graad
TSO 2e, 3e, 4e graad
Geschiedenis - ArcheologiePAV - MAVO - GASV - ASPV
Lerarenopleiding
Volwassenenonderwijs
Categorie
Informatie - Bespreking
Trefwoorden
gegidste wandelinggidsGroote OorloghospitalenIerlandKemmellandschapLoker en WOIloopgravenslachtofferssoldatenuitstapWesthoekWOI