Kraters en Mijnen : Wandelroute WO I in Wijtschate

De Kraters en Mijnen-wandelroute is 7 km lang en verbindt de meeste nog zichtbare relicten uit de Eerste Wereldoorlog rond Wijtschate. Aan het verhaal van de Mijnenslag die plaats had op 7 juni 1917 wordt extra aandacht besteed. Op die dag ontploften 19 dieptemijnen onder de Duitse stellingen. Door de verrassingsaanval die erop volgde veroverden de Geallieerden Wijtschate en Mesen. In juli 1917 volgde de Slag bij Passendale die voor de Britten een complete mislukking werd. Vandaag zijn die kraters grote vijvers geworden, die door hun ronde vorm duidelijk in het landschap te herkennen zijn. Je ontdekt een gemetselde Duitse mijnschacht in het Kampagnebos, de kraters bij Petit Bois, de Peckham krater en de Pool of Peace (de Spanbroekmolenkrater). Ook de panorama's langs het traject zijn schitterend!

De fervente wandelaars kunnen de wandelroute nog zo'n 2,2 km uitbreiden en worden beloond met fantastische vergezichten op de glooiende streek.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
secundair 1e graad a en b
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
Geschiedenis - ArcheologiePAV - MAVO - GASV - ASPV
lerarenopleiding
volwassenenonderwijs
Info
Artikel
Gepubliceerd: 26-09-2013
Categorie
Informatie - Bespreking
Trefwoorden
frontGroote OorlogHeuvellandKraters en MijnenlandschapMijnenslagontploffingPool of PeacesoldatenwandelingwandelrouteWesthoekWijtschateWOI