De prijs van mijn vrijheid : Verhalen over migranten die naar België kwamen

Dit boek bundelt de waargebeurde verhalen van zeven migranten die naar België kwamen om een nieuw leven te beginnen. De prijs die ze betaalden voor hun vrijheid was en is groot. Het geld ging op aan mensensmokkelaars en aan smeergeld, persoonlijke documenten gingen verloren en diploma's werden waardeloos. De scheiding van de familie duurde soms jaren en de afstand blijft groot, ondanks het internet. Maar ze leerden Nederlands en begonnen weer van nul, met succes.

Tine Symoens tekende deze positieve verhalen op toen ze Nederlands gaf aan anderstaligen. Met dit boek wil ze een bijdrage leveren aan een beter begrip van de migranten in onze samenleving en een oproep doen om hen met warmte te onthalen.

Deze verhalen kunnen vanaf de eerste graad secundair onderwijs gelezen worden en kunnen interessant lesmateriaal bieden voor verschillende vakken of in projecten rond het thema migratie en diversiteit. De vertellers en de auteur willen ook meewerken aan studiedagen of workshops, met verhalen of in debatten, met djembéles of Chinese kalligrafie.

Info over het boek:
Titel: De prijs van mijn vrijheid
Auteur: Tine Symoens
ISBN 9789402108521
Prijs: €15,95

Tine Symoens
Andere functie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
secundair 1e graad a
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
Gedrags- en cultuurwetenschappenLevensbeschouwing (erkende godsdienst, zedenleer)Politieke en sociale wet. - MaatschappijleerPAV - MAVO - GASV - ASPV
secundair volwassenenonderwijs
NT2
Info
Artikel
Gepubliceerd: 29-10-2013
Categorie
Informatie - Bespreking
Trefwoorden
asielzoekerBelgiëdiversiteitmigrantmigratiemigratieverhaalmulticulturele samenlevingRol: vrijetijdsbestedervluchtelingvrijheidtalen

Ontdek ook