Book creator : eAPP24

De opmars van apps in het onderwijs is niet meer te stuiten. Iedere maand neemt Marieke van Osch een app onder de loep. Wat is de meerwaarde van een i-apparaat in het de dagelijkse onderwijspraktijk en meer nog … welke toepassing is verantwoord inpasbaar en/of sluit aan bij het curriculum.

Deze keer bespreekt ze Book Creator.
Maak je eigen digitale iBook en zet dat op je digitale boekenplank in iBooks alsof het een echt boek is. Voor mogelijkheden qua onderwerpen kun je je laten inspireren door de lesideeën. Deze app is inzetbaar om je eigen boekjes voor leerlingen te maken, maar ook leerlingen kunnen ermee aan de slag. Mocht je tegen de beperkingen oplopen dan kun je verder met iBooks Author op de Mac. Als leerlingen een eigen product maken zijn zij vaak veel meer betrokken bij de les. De app biedt veel mogelijkheden, zoals werken met bestaande foto’s of plaatjes van internet die in de fotorol staan, met de camera foto’s maken, teksten schrijven en geluiden opnemen. De menustructuur is eenvoudig en overzichtelijk.

Nadat je een boekvorm hebt gekozen en iets aan een pagina hebt toegevoegd met het plusteken, kun je onder de i-knop het geselecteerde deel opmaken. Afhankelijk van je selectie verschijnt er een menu en zijn ook de pagina-instellingen zichtbaar. Als je boek klaar is kun je het heel eenvoudig exporteren en inlezen in een andere app die werkt met PDF. Als je het in iBooks zet dan komt het bij de sectie boeken op de boekenplank te staan. Hoe cool is het om je eigen boek tussen allerlei bestsellers te zien staan!

Lesidee:
Deze app kun je natuurlijk aan iedere les koppelen. De app is in het Engels, maar omdat de bediening zo eenvoudig is kunnen leerlingen van de lagere school er ook al mee werken. De icoontjes spreken grotendeels voor zich. In Eduapp staan een aantal lesideeën beschreven. Bijvoorbeeld het lesidee over het maken van een eigen prentenboek met gesproken taal voor kleuters of het lesidee waarin beschreven wordt hoe je een boek kunt maken over de slavernij.

Bronvermelding:
www.ICTnieuws.nl
http://eduapp.nl

Lies Van Laere
Leerkracht, ICT-coördinator

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 3e, 4e, 5e, 6e leerjaar
secundair 1e graad a en b
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
Niet vakgebondenICT
Info
Artikel
Gepubliceerd: 18-11-2013
Nummer: 45535
Categorie
ICT-tip
Trefwoorden
apptipboekBook creatoreAPP24iBook

Ontdek ook