Tubby's Story Tablets : Bezoek Talbot House met een tablet

logo

Het Talbot House was tijdens de Eerste Wereldoorlog een ontspanningsverblijf voor Engelse soldaten. Momenteel is in het pand een museum ingericht.

Vanaf 12 oktober 2013 kunnen scholen het Talbot House bezoeken met tablet. Voor kinderen wordt een kids-tour aangeboden (vanaf lente 2014).

Hoe werken ze? Elke tour bestaat uit een bepaald aantal hotspots doorheen het Huis, de tuin en het museum. Eens een tour geselecteerd is toont de tablet automatisch in welke richting de bezoeker moet wandelen. Een blauwdruk (plattegrond) van het Huis en een kompas (denk aan Jack Sparrow’s kompas) helpen de weg te duiden. Eens de aangegeven bestemming - in dit geval de eerste hotspot - bereikt is, begint automatisch een “verhaal” te spelen. Dit verhaal kan bestaan uit een filmpje, een vertelstem, muziek, een prent, een foto of (en meestal) een aaneenschakeling van het voorgaande. Het Talbot House archief komt op deze manier letterlijk tot leven. Binnenkort zal ook interactiviteit in de tablets geïmplementeerd worden. Denk bijvoorbeeld aan een hotspot die jou op de piano doet spelen of een waarbij je een digitale variant van de friendships corner kan tekenen.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?

Ontdek ook