Technische vakken en beroepspraktijk

Sinds enkele maanden merk ik dat het gedeelte 'technische vakken en beroepspraktijk' sterk uitbreidt binnen KlasCement. Regelmatig zie ik nieuwe, heel mooie bijdragen verschijnen.Dit kan alleen maar dankzij de inzet van al de collega's die belangeloos hun eigen materiaal beschikbaar stellen. Ook het software aanbod voor technische vakken breidt uit, doordat steeds opnieuw nieuwe software gemeld wordt.

Hiermee toch opnieuw een vraag en een oproep naar de collega's technische vakken en beroepspraktijk.
Heb jij hier al mooie lesdocumenten, presentaties, websites of software gevonden en gebruik je dit alles tijdens jouw lessen? Wil je dan ook overwegen om jouw materiaal beschikbaar te stellen op KlasCement? Denk nooit: "Mijn cursus is nog maar gedeeltelijk af" of "Ik heb wel een paar documenten, maar die enkele pagina's zijn niet de moeite om in te sturen".

Alle bijdragen, hoe klein ook, helpen werkelijk bij de uitbreiding van het aanbod. Collega's zijn dankbaar voor elk stukje informatie dat bijdraagt tot de uitbreiding van het geheel.

Tot slot nog een paar woordjes naar de collega's van mijn generatie... Collega's die reeds heel veel jaren in het onderwijs staan. Ongetwijfeld weten jullie nog, hoe wij aan het begin van onze loopbaan elk stukje cursus zelf moesten schrijven. Als pas beginnend leerkracht moest je de oudere collega's niet vragen om een stukje cursus te gebruiken, want dat mocht niet! Dikwijls werden wij wandelen gestuurd met "Een cursus, dat moet je zelf maken, manneke!".

Mijn vraag naar jullie toe is dan ook: laat ons niet (meer) op deze manier denken. Op dit ogenblik moeten wij tijdens onze lessen voortdurend met de leerlingen werken aan vakoverschrijdende eindtermen. En één van die VOETen schenkt nu enorm veel aandacht aan sociale vaardigheden.

Laat ons dan ook het voorbeeld geven en op een sociale manier onze kennis, onze documenten en materiaal delen met de collega's. Op die manier wordt het aanbod voor technische vakken en beroepspraktijk hier nog veel uitgebreider en kunnen wij daar samen dankbaar gebruik van maken!

Tot slot nog een woordje van dank aan al de collega's die de voorbije maanden hun materiaal beschikbaar stelden. Ik heb hier de voorbije maanden heel veel mooie documenten en presentaties voor technische vakken en beroepspraktijk zien toevoegen. Bedankt iedereen!

2007-02-02; Willy Vermaelen

willy vermaelen
Andere functie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
secundair 1e graad b
bso 2e, 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
Niet vakgebonden
Info
Artikel
Bijgewerkt: 31-03-2009
Categorie
Informatie - Bespreking
Trefwoorden
beroepberoepspraktijkbijdragencursusoproeptechniektechnischtechnische vakken